На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»

На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»

17 Лютого 2024
1154
17 Лютого 2024
14:43

На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»

1154
До експозиції ввійшли роботи сучасних українських художників: фільм-відеощоденник про боротьбу України від початку російського вторгення, оновлена карта та статистика російських воєнних злочинів, а також багатоканальне відео про незаконно вивезених в Росію українських дітей, яких вдалося повернути додому.
На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»
На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»

У Німеччині з нагоди відкриття Мюнхенської конференції з безпеки 16 лютого презентували виставку Deciding Your Tomorrow / «Вирішуючи твоє майбутнє», яка зображує Україну в умовах війни через серію відеопортетів та історій. Про це повідомила пресслужба Фонду Віктора Пінчука, який організував експозицію у співпраці з Офісом президента.

Як пояснюють автори ініціативи, «Вирішуючи твоє майбутнє» — це візуальний та інтелектуальний досвід, що занурює в атмосферу життя під час війни та пропонує можливість переосмислити те, що стоїть на кону в Україні. До експозиції ввійшли роботи сучасних українських художників.

Зокрема, Олексій Сай у своєму фільмі зображує плин часу, згадуючи кожен день боротьби України від початку повномасштабного російського вторгнення.

«Це вражаючий і зворушливий відеощоденник того, як народ Україні виборює свободу, зазнає втрат і здобуває перемоги», — йдеться в релізі. 

Роботу доповнює кураторська підбірка відео з TikTok, де українці, попри постійну загрозу обстрілів, відважуються жити власним життям. На виставці також представлена оновлена карта та статистика російських воєнних злочинів в Україні.

Іншою частиною виставки є багатоканальне відео художників Яреми Малащука та Романа Хімея, яке зображує відеопортрети незаконно вивезених в Росію українських дітей, яких вдалося повернути додому.

«Ця робота має на меті привернути увагу світової спільноти до систематичних воєнних злочинів, які Росія скоює в Україні. Водночас своєю відеороботою художники вшановують усіх дітей в Україні, які живуть під постійним ризиком викрадення з власного дому», — зазначили автори ініціативи.

Учасники MSC можуть відвідати експозицію до 18 лютого 2024 року в готелі Rosewood, за адресою: Kardinal-Faulhaber-Straße 1, Munich.

Зазначимо, що головними темами 60-тої ювілейної Мюнхенської безпекової конференції, яка триватиме до 18 лютого, є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

Учасниками події є лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Фото: пресслужба Фонду Віктора Пінчука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1154
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду