У Парижі відкрили виставку світлин «Україна: Журналісти в зонах бойових дій»

У Парижі відкрили виставку світлин «Україна: Журналісти в зонах бойових дій»

12 Жовтня 2023
799
12 Жовтня 2023
14:10

У Парижі відкрили виставку світлин «Україна: Журналісти в зонах бойових дій»

799
В експозиції представлені 26 фотографій, зокрема українців Євгена Малолєтки, Єфрема Лукацького, Костянтина та Влади Ліберових та інших, а також французів Армана Солдіна та Фредеріка Леклерка, які загинули в Україні під час виконання завдань.
У Парижі відкрили виставку світлин «Україна: Журналісти в зонах бойових дій»
У Парижі відкрили виставку світлин «Україна: Журналісти в зонах бойових дій»

Європейська федерація журналістів спільно з Національною спілкою журналістів України організували в Парижі фотовиставку «Україна: Журналісти в зонах бойових дій». Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

В експозиції представлено 26 фотографій, серед яких, зокрема, роботи лауреата Пулітцерівської премії та World Press Photo українського фотографа Євгена Малолєтки, фотографа інформаційного агентства Associated Press в Україні Єфрема Лукацького, українських воєнних фотографів Костянтина та Влади Ліберових (LIBKOS), Яна Доброносова, Дмитра Ключка та інших. Світлини відображають роботу журналістів у різних містах та регіонах України.

Представлені також роботи двох журналістів із Франції — Армана Солдіна (AFP) та Фредеріка Леклерка (BFM TV), які загинули в Україні під час виконання редакційних завдань.

На відкритті показали відеоролик про роботу журналістів під час війни в Україні. За даними моніторингу НСЖУ, від початку повномасштабного вторгнення загинуло 16 журналістів, які виконували свої професійні обов'язки, а загалом медійників — разом з мобілізованими до армії — понад 70.

«Ми маємо робити все від нас залежне, щоб гарантувати бодай базову безпеку журналістам... Ви і ваші колеги, хто зробив ці фотографії та знімав ці історії, зробили все для того, щоб страждання України не були забуті! Хочу висловити глибоку вдячність за правду і за вашу боротьбу, за вашу роботу», — звернулась до присутніх президентка Міжнародної федерації журналістів Мая Север.

Голова відділу свободи слова та безпеки журналістів ЮНЕСКО Ґільєрме Канела наголосив, що необхідно фіксувати злочини проти медіа.

«Одне з наших головних завдань — робити все від нас залежне, щоб задокументувати їх. Усі наші заяви покликані захищати журналістів, засуджувати винних та захищати правду та пам’ять. Ми маємо документувати злочини, дотримуватись усіх необхідних протоколів, проводити всі можливі експертизи, щоб потім боротися зі злом, аби воно не залишилось непокараним», — заявив Канела.

Після Парижа фотоекспозиція вирушить до Брюсселя.

Нагадаємо, раніше у рамках Глобального медіафоруму Deutsche Welle в німецькому Бонні представили виставку робіт українського фотографа Жоржа Іванченка, який фіксував моменти війни з перших її днів у різних регіонах.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
799
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду