З посади голови Держкіно звільнили Марину Кудерчук

З посади голови Держкіно звільнили Марину Кудерчук

5 Липня 2024
959

З посади голови Держкіно звільнили Марину Кудерчук

959
Тимчасово виконувати обовʼязки голови відомства буде Юлія Шевчук.
З посади голови Держкіно звільнили Марину Кудерчук
З посади голови Держкіно звільнили Марину Кудерчук

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про звільнення Марини Кудерчук з посади голови Держагентства з питань кіно. Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, тимчасово виконувати обовʼязки голови відомства буде Юлія Шевчук.

Окрім того Кабмін призначив:

  • Клочка Анатолія Олександровича заступником міністра оборони України;
  • Сергія Олександра Петровича заступником міністра оборони України.

Також під час засідання погодили звільнення Сергієнка Сергія Федоровича з посади голови Новгород-Сіверської районної державної адміністрації Чернігівської області.

Нагадаємо, раніше представники української кіноспільноти у відкритому листі закликали владу перенаправити на Сили оборони кошти, виділені з держбюджету цьогоріч Державному агентству України з питань кіно.

Причиною такого заклику стала недовіра кіноспільноти до інституції, що розпоряджається коштами на підтримку кінематографії, та особисто до очільниці Держкіно Марини Кудерчук.

У січні 2020 року Кабінет Міністрів України призначив Марину Кудерчук головою Державного агентства України з питань кіно. А вже у червні того ж року Національна спілка кінематографістів звернулась до української влади з відкритим листом, де йшлося про те, що Кудерчук не має права працювати на посаді керівниці Держкіно.

Восени 2022-го Національна спілка кінематографістів України оприлюднила відкритий лист із закликом звільнити голову Державного агентства України з питань кіно Марину Кудерчук «за поглиблення кризи в українському кінематографі». 

Читайте також:

Фото: Держкіно

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
959
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду