Сільське чаклунство з елементами еротики: на кінофестивалі «Миколайчук Open» покажуть фільм жахів «Морена»

Сільське чаклунство з елементами еротики: на кінофестивалі «Миколайчук Open» покажуть фільм жахів «Морена»

2 Квітня 2024
943
2 Квітня 2024
14:17

Сільське чаклунство з елементами еротики: на кінофестивалі «Миколайчук Open» покажуть фільм жахів «Морена»

943
На фестивалі відбудеться українська премʼєра «Морени», а в широкий прокат стрічка вийде восени 2024 року.
Сільське чаклунство з елементами еротики: на кінофестивалі «Миколайчук Open» покажуть фільм жахів «Морена»
Сільське чаклунство з елементами еротики: на кінофестивалі «Миколайчук Open» покажуть фільм жахів «Морена»

Цьогоріч під час кінофестивалю «Миколайчук Open», що проходитиме з 15 до 23 червня в Чернівцях, відбудеться українська прем’єра фільму жахів з елементами еротики «Морена» режисера Сергія Альошечкіна. Про це організатори фестивалю повідомили «Детектор медіа» пресрелізом.  

Показ цієї картини в позаконкурсній програмі «Миколайчук Open» продовжить негласну традицію фестивалю демонструвати українські стрічки «із легендою».

«Минулоріч ми показали на “Миколайчук Open” чорну треш-комедію “Вересень”. Це був фільм, про який ходили легенди, і далеко не всі вірили, що він справді існує. “Морена” — не менш легендарна стрічка. Тут поєдналися фільм жахів з буйним еротизмом, містичність сюжету та таємнича історія раптової багаторічної паузи між завершенням зйомок і виходом у прокат. Нам пощастило мати нагоду першими показати цей фільм, який претендує на те, щоб зайняти особливе місце в історії українських жахастиків», — розповів програмний директор фестивалю Алекс Малишенко.

За сюжетом закохані Ганна та Юрко влітку приїжджають на гостини до батьків дівчини в невеличке село. Молода відьма Іванка, яку односельці прозвали Мореною, кладе око на Юрка в ніч на Івана Купала та наражає його на небезпеку. Своїм чаклунством відьма змушує Ганну заради життя коханого пов’язати себе з Іванкою містичними узами, після чого починають відбуватися таємничі смерті та перетворення.

Кадр з фільму «Морена»

Режисер, сценарист та оператор-постановник фільму — Сергій Альошечкін, відомий своїми телепроєктами, які знімає вже 20 років. Зйомки «Морени» проходили в Карпатах, а також на Буковині в селі Іспас та Київщині.

У головній ролі — Таїсія-Оксана Щурук, відома за серіалом «Перші ластівки». Також у стрічці знялися Ірина Громадська, Василь Баша («Поводир»), Ілля Валянський, Віталій Ажнов («І будуть люди», «Кава з кардамоном») та Олександр Мельник («Кіборги»).

Фільм «Морена» створив продакшн Ganzafilm за підтримки Держкіно. Державна фінансова підтримка виробництва склала 50% загальної вартості та становила понад 19 млн грн. Роботу над картиною завершили ще у 2018 році.

Дистрибʼютором в Україні стала кінокомпанія «Film.ua Дистрибуція». На «Миколайчук Open» відбудеться українська премʼєра «Морени», а в широкий прокат стрічка вийде восени 2024 року.

Третій фестиваль «Миколайчук Open» відбудеться з 15 до 23 червня в Чернівцях.

Нагадаємо, організатори «Миколайчук Open»-2024 оголосили перші подробиці цьогорічної програми. Зокрема, у межах фестивалю вперше буде представлена позаконкурсна секція «Під сузір’ям Близнюків», куди ввійдуть незвичайні фільми в жанрі фантастики. Назва цієї програми натхненна фантастичною стрічкою про ШІ, сценарій до якої написав у співавторстві Іван Миколайчук.

Як раніше писав «Детектор медіа», вперше фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива литовського кінорежисера Мантаса Кведаравічюса, якого вбили російські окупанти у квітні 2022 року в Маріуполі. Генеральним продюсером фестивалю став Олексій Гладушевський, програмним директором — Алекс Малишенко.

У 2023 році «Миколайчук Open» вперше провів міжнародний та національний короткометражний конкурси.

Переможцем національного короткометражного конкурсу став фільм «Чорнобиль 22» (Україна, 2023) режисера Олексія Радинського.

Фото: кадр з фільму «Морена»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
943
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду