Документальний фільм Алана Бадоєва «Довга Доба» став переможцем фестивалю Cinema for Victory

Документальний фільм Алана Бадоєва «Довга Доба» став переможцем фестивалю Cinema for Victory

29 Лютого 2024
10165
29 Лютого 2024
21:05

Документальний фільм Алана Бадоєва «Довга Доба» став переможцем фестивалю Cinema for Victory

10165
Режисер на своїй інстаграм-сторінці подякував кожному герою стрічки і зазначив, що ця нагорода належить насамперед їм.
Документальний фільм Алана Бадоєва «Довга Доба» став переможцем фестивалю Cinema for Victory
Документальний фільм Алана Бадоєва «Довга Доба» став переможцем фестивалю Cinema for Victory

Документальний фільм режисера та продюсера Алана Бадоєва «Довга Доба» став переможцем національного фестивалю Cinema for Victory. Про це повідомила пресслужба Державного агентства з питань кіно.

Сам режисер на своїй інстаграм-сторінці вже опублікував світлину з відзнакою, яку підписав так: «Дякую кожному герою нашої стрічки, це перш за все ваша нагорода»

Скриншот історії Алана Бадоєва / інстаграм

Документальний проєкт «Довга Доба» створений з 200 годин відео. До його створення долучилися 12 тисяч людей, які фільмували російські злочини на свої телефони. У сюжет стрічки ввійшли історії як тих, кому вдалося вижити під час воєнних дій, так і українців, які загинули в окупації.

Телевізійна прем'єра документального фільму Алана Бадоєва «Довга Доба» відбулась у другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого на телеканалі «1+1 Україна».  Стрічка також доступна з англійськими субтитрами на ютубі.

Окрім цього, відзнаку глядацьких симпатій цьогорічного кінофестивалю отримала стрічка Тараса Томенка «Терикони». Номінантами, що були відзначені найвищим балом журі, стали:

  • «Незавершений політ» Миколи Короткого;
  • «Авіапрорив на “Азовсталь”. Небо» Артема Шевченка;
  • «Форма вогню» Василя Київського;
  • «Область героїв» Олексія Комаровського;
  • «Проникаюче світло» Володимира Клюєва;
  • «Йди за мною» Любомира Левицького;
  • «Володарі неба. На межі» Максима Хотіленка.

Фільми-лауреати фестивалю отримають можливість кінопоказів за кордоном, у мережі кінотеатрів «Мультиплекс», в ефірі рейтингових телеканалів та демонстрації військовослужбовцям у межах національного туру «Кіно заради Перемоги!».

Нагадаємо, національний фестиваль документального кіно Cinema for Victory був започаткований за підтримки Президента України та за ініціативи Держкіно України до десятої річниці вторгнення Росії на територію України та до другої річниці повномасштабної війни. Цьогоріч він зосередився на фільмах, які документують воєнні злочини росіян, фіксуючи свідчення про війну через реальні історії українців.

У складі журі національного кінофестивалю були Сергій Михальчук, Ірина Мельник, Ольга Пантелеймонова, а також Шон Пенн, Лів Шрайбер, Андре Сінгер, Абель Феррара, Майкл Волдман, Бо Тенберг.

Як повідомляв «Детектор медіа», фестиваль Cinema for Victory розкритикували десятки кінематографістів. Причиною став той факт, що дедлайном подання заявок на конкурс встановили 22 лютого,  а вже 23 лютого було заплановано відкриття фестивалю.

За день до відкриття заходу організаційний комітет Cinema for Victory повідомив про продовження кінофестивалю на сім днів — із 23 до 29 лютого — через велику кількість заявок на участь.

Фото: Cinema for Victory

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду