Суд визнав Трампа винним у приховуванні виплат порноакторці за замовчання інформації

Суд визнав Трампа винним у приховуванні виплат порноакторці за замовчання інформації

31 Травня 2024
927
31 Травня 2024
10:46

Суд визнав Трампа винним у приховуванні виплат порноакторці за замовчання інформації

927
Трамп став першим президентом в історії США, якого засудили за тяжкий злочин. Вирок та покарання йому призначать 11 липня.
Суд визнав Трампа винним у приховуванні виплат порноакторці за замовчання інформації
Суд визнав Трампа винним у приховуванні виплат порноакторці за замовчання інформації

Суд Нью-Йорка визнав колишнього президента США Дональда Трампа винним у справі про підробку фінансової документації щодо виплат колишній порнозірці Стормі Деніелс за замовчання інформації про їхні позашлюбні сексуальні стосунки. Про це повідомляє CNN.

Суд присяжних Мангеттена визнав Дональда Трампа винним за всіма 34 пунктами звинувачення у фальсифікації ділової документації. Як пише CNN, усі вони стосуються щомісячних виплат Трамповому помічникові Майклу Коену, який виступав посередником у виплаті 130 000 доларів порноакторці Стормі Деніелс за нерозголошення інформації з метою впливу на вибори 2016 року. 

Трамп став першим президентом в історії США, якого засудили за тяжкий злочин. 

Слухання щодо винесення вироку призначене на 11 липня. Тоді ж визначать покарання для експрезидента. Як пише CNN, це станеться якраз перед з’їздом Республіканської партії 15 липня, який має обрати кандидата у президенти від партії.

Втім, пише CNN, конституція США не забороняє засудженим балотуватися у президенти. Трамп може лише втратити своє право голосувати на виборах у Флориді, якщо на момент виборів перебуватиме в ув’язненні.

Наразі Трамп залишиться поза в’язницею. Прокурори не вимагали від нього внести заставу. Проте Трамп, імовірно, оскаржить рішення присяжних, що може значно відстрочити винесення вироку.

Сам Трамп заперечує свою провину. Рішення суду він назвав «ганьбою» та «сфальсифікованим процесом».

Нагадаємо, у березні 2023 року експрезиденту США Дональду Трампу висунули звинувачення в тому, що він приховав фінансові платежі, здійснені під час президентської кампанії 2016 року, щоб замовчати інформацію про свої позашлюбні сексуальні стосунки. Це вперше в історії США, коли нинішній чи колишній президент зіткнувся з кримінальними обвинуваченнями. 

Розслідування стосується коштів, які представники Трампа виплатили порноакторці Стормі Деніелс і колишній моделі Playboy Карен Макдуґал (130 та 150 тисяч доларів відповідно), щоб ті не виступили публічно із заявами, що вони мали з Трампом позашлюбні сексуальні стосунки. Крім того, прокурори стверджували, що колишньому швейцару готелю Trump Tower через підставну компанію заплатили 30 тисяч доларів, щоб він не розповів про нібито позашлюбну дитину Трампа.

4 квітня 2023 року Дональда Трампа заарештували в офісі окружного прокурора Мангеттена у Нью-Йорку. Після того йому зачитали обвинувачення й офіційно звільнили з-під формального арешту. Обвинувальний акт містить 34 пункти і передбачає до чотирьох років ув’язнення.

Нещодавно у справі про фінансові махінації Трампа при підкупі порнозірки дав свідчення ексвидавець таблоїда National Enquirer Девід Пекер. Він визнав, що всіляко перешкоджав оприлюдненню інформації, яка б шкодила президентській кампанії Трампа 2016 року, поширював чутки у вигляді сенсаційних публікацій у таблоїдах, які очорняли Трампових супротивників, і водночас використовував свої зв'язки, щоб приховувати негативну інформацію про нього.

Раніше Трамп також був фігурантом низки інших кримінальних справ. У січні 2024 року його зобов'язали виплатити 83,3 млн доларів журналістці Джин Керролл за наклеп. Федеральне журі Мангеттена визнало, що Трамп справді сексуально домагався Керролл у 1996 році, та присудило виплатити їй 5 млн доларів як відшкодування за наклепницькі публічні заяви.

Нещодавно суддя Верховного суду Нью-Йорка Роберт Рід також зобов’язав Дональда Трампа виплатити The New York Times майже 400 тисяч доларів витрат після програного позову проти видання. Ще у 2018 році газета оприлюднила розслідування про те, що Трамп брав участь у «сумнівних податкових схемах».

Головне фото: macleans.ca

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
927
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду