Байден і Трамп домовилися провести дебати у червні та вересні

Байден і Трамп домовилися провести дебати у червні та вересні

15 Травня 2024
723
15 Травня 2024
22:03

Байден і Трамп домовилися провести дебати у червні та вересні

723
Передвиборчий штаб Трампа прийняв запрошення команди Байдена провести дебати на каналі CNN 27 червня та на каналі ABC 10 вересня.
Байден і Трамп домовилися провести дебати у червні та вересні
Байден і Трамп домовилися провести дебати у червні та вересні

Експрезидент США Дональд Трамп погодився взяти участь у дебатах з чинним президентом Джо Байденом, які передвиборча команда Байдена запропонувала йому провести у червні та вересні. Про це повідомляє Politico.

Видання нагадує, що, починаючи з 1980-х років, організацією дебатів у США займалася спеціальна двопартійна комісія. Однак голова передвиборчої кампанії Байдена Джен О’Меллі Діллон у листі до Комісії з президентських дебатів пояснила, що вважає нинішній формат дебатів застарілим, а дати їх проведення — запізнілими. Вона також нагадала про досвід дебатів під час президентських виборів у 2020 році, коли модератор не зупиняв викрики Трампа, який перебивав Байдена.

Діллон запропонувала провести перші дебати в червні, «після того, як, імовірно, завершиться кримінальний судовий процес над Дональдом Трампом у Нью-Йорку, і після того, як президент Байден повернеться із зустрічі зі світовими лідерами на саміті G7». Другі дебати вона запропонувала провести у вересні.

У свою чергу передвиборчий штаб Трампа оголосив, що прийняв запрошення провести дебати з чинним президентом США на каналі CNN 27 червня та на каналі ABC 10 вересня. 

Нагадаємо, 29 вересня 2020 року, під час попередньої президентської кампанії у США, відбулись дебати кандидатів у президенти Дональда Трампа і Джо Байдена. Модерував їх ведучий каналу Fox News Кріс Воллес. Тодішній раунд дебатів шокував і засмутив — як глядачів, так і політичних оглядачів у США. Зокрема, кандидати весь час перебивали один одного і модератора.

Наступного дня після дебатів Джо Байден висловив сподівання, що організатори отримають право вимикати мікрофон кандидата, який у цей момент не виступає. У штабі Дональда Трампа заявили, що організація починає «переставляти ворота і змінювати правила посеред гри». Крім того, Трамп зажадав змінити модератора теледебатів. Комісія з проведення президентських дебатів США теж вирішила змінити формат дебатів через поведінку кандидатів. Зокрема, Комісія планувала надати модераторам додаткові інструменти для підтримання порядку на дебатах.

Відтак команда Джо Байдена виступила за те, щоб провести наступну дискусію 15 жовтня 2020 року в онлайн-форматі. Зміна формату була запропонована через загрозу поширення коронавірусної інфекції і те, що в президента США 2 жовтня виявили COVID-19. Однак команда Трампа відкинула таку ідею, і наступний раунд дискусії не відбувся. 

Фото: дебати Байдена і Трампа 22 жовтня 2020 року / Politico

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
723
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду