Трамп видалив зі свого профілю ролик зі словами про США як «об'єднаний Рейх» (ВІДЕО)

Трамп видалив зі свого профілю ролик зі словами про США як «об'єднаний Рейх» (ВІДЕО)

22 Травня 2024
543
22 Травня 2024
11:56

Трамп видалив зі свого профілю ролик зі словами про США як «об'єднаний Рейх» (ВІДЕО)

543
У команді Трампа пояснили, що відео створив сторонній акаунт, а поширив працівник штабу. Reuters пише, що ці слова могли скопіювати з вікіпедії і стосуватися вони «Другого Рейху», а не часів Гітлера.
Трамп видалив зі свого профілю ролик зі словами про США як «об'єднаний Рейх» (ВІДЕО)
Трамп видалив зі свого профілю ролик зі словами про США як «об'єднаний Рейх» (ВІДЕО)

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп видалив відео, опубліковане на його сторінці в соцмережі Truth Social, у якому були слова «об'єднаний Рейх» щодо США. Про це повідомляє Reuters.

Відео Трамп видалив після того, як президент США Джо Байден розкритикував використання фрази, що часто асоціюється з нацистським режимом.

30-секундне відео було опубліковане в понеділок, 20 травня, у другій половині дня. Проте воно було недоступне вже зранку у вівторок.

У ньому демонстрували позитивні зміни в країні в разі перемоги Трампа на майбутніх виборах з гіпотетичними газетними заголовками про процвітання економіки і боротьбу з імміграцією на південному кордоні.

Двічі на відео під більшим газетним заголовком з’являється текст: «Промислова міць значно зросла завдяки створенню об'єднаного Рейху». Цей текст дещо розмитий, тому його важко розібрати з першого погляду.

Скриншот: Mike Sington / X

У команді Трампа пояснили, що це відео опублікував не сам експрезидент, а неназваний «співробітник», поки Трамп був у суді за справою про його незаконні виплати порноакторці.

Речниця Трампа також додала, що це відео створив сторонній профіль з-поза штабу Трампа, а «співробітник» просто поширив, не помітивши слова про Рейх.

На публікацію відео відреагував чинний президент США та опонент Трампа на майбутніх виборах Джо Байден. Він розкритикував використання у відео слів, які асоціюються з нацистською Німеччиною. «“Об’єднаний Рейх”? Це мова Гітлера, а не Америки», — сказав Байден у відеоролику.

«У нього є якесь недолуге виправдання, що це зробив працівник штабу. Але ми вже знаємо, що Трамп особисто контролює свій акаунт у соціальних мережах, тому що він так багато хвалився своїм контролем», — цитує Байдена Reuters.

Як відзначає видання, текст у відео міг бути скопійованим зі сторінки вікіпедії про Першу світову війну, яка стосується подій задовго до правління Гітлера. «Німецька промислова потужність і виробництво значно зросли після 1871 року завдяки створенню єдиного Рейху», — йдеться на сторінці у вікіпедії (мова про об’єднання німецьких держав у єдину Німецьку імперію, яку часто називали «Другим Рейхом». — «ДМ»).

Читайте також:

Головне фото: macleans.ca

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
543
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду