Передвиборчий штаб Байдена хоче агітувати молодь за допомогою «володарів мемів»

Передвиборчий штаб Байдена хоче агітувати молодь за допомогою «володарів мемів»

25 Травня 2024
564
25 Травня 2024
20:38

Передвиборчий штаб Байдена хоче агітувати молодь за допомогою «володарів мемів»

564
Взаємодія з обліковими записами мемів, або з популярними подкастерами розглядається як спосіб охопити потенційних виборців, які не цікавляться політичними новинами.
Передвиборчий штаб Байдена хоче агітувати молодь за допомогою «володарів мемів»
Передвиборчий штаб Байдена хоче агітувати молодь за допомогою «володарів мемів»

Президент США Джо Байден хоче у передвиборчих перегонах привернути увагу молодших виборців за допомогою мемів, повідомляє  The Telegraph

Видання пише, що команда передвиборчої кампанії Байдена опублікувала вакансію "менеджера-партнера" для сторінок соцмереж. Ця посада, за яку пропонують зарплату до 85 тис. доларів на рік, передбачатиме "залучення найпопулярнішого контенту в інтернеті та "сторінок мемів".

"Ідеальний кандидат на цю посаду прагне донести політичний контент до виборців там, де вони вже присутні в інтернеті", – зазначається в оголошенні про вакансію.

Менеджеру з роботи з партнерами буде доручено налагодити відносини з інтернет-інфлюенсарами, популярними подкастерами і так званими "сторінками мемів" у спробі просувати кандидатуру Байдена. "Сторінки мемів", як повідомляє  The Telegraph, це акаунти, на яких зазвичай публікують жарти, часто взяті з інших соціальних мереж, таких як X і Reddit, або вірусні зображення, що висміюють новини або знаменитостей. Ці сторінки часто можуть залучити десятки мільйонів підписників, деякі навіть перевищують кількість у 17 мільйонів підписників Байдена в Instagram. 

Коментатори під оголошенням про роботу охреститили цю вакансію оплачуваною посадою "володаря мемів" (інтернет-сленг для визначення тих, хто вміє розуміти та використовувати меми).

Взаємодія з обліковими записами мемів, пише видання, або з популярними подкастерами, наприклад, шляхом розміщення популярних коментарів до їхніх публікацій, розглядається як спосіб охопити потенційних виборців, які не цікавляться політичними новинами.

The Telegraph зазначає, що соціальні медіа стали впливовою частиною передвиборчої кампанії з тих пір, як Барак Обама використав Facebook, аби забезпечити свою перемогу у президентських перегонах 2008 року.

"Останніми роками це було головним, оскільки виконавчий директор Facebook Ендрю Босуорт стверджував, що компанія несе «відповідальність» за обрання Дональда Трампа в 2016 році, «оскільки він провів найкращу цифрову рекламну кампанію, яку я коли-небудь бачив»", - йдеться у публікації.

Сам Байден не є прихильником соціальних медіа, а його присутність в Інтернеті контролюється його персоналом - на відміну від Дональда Трампа, який був відомий власними твітами під час свого перебування на посаді презедента США.

Джо Байден, пише видання, приєднався до TikTok у лютому цього року, "незважаючи на занепокоєння щодо безпеки додатка, який належить Китаю, щоб охопити переважно користувачів покоління Z".

Особиста присутність Дональда Трампа в соціальних мережах зараз здебільшого зосереджена на Truth Social - конкуренті X, мажоритарним пакетом акцій якого він володіє, нагадує The Telegraph.

Читайте також:

Фото: мем українських користувачів соцмереж після візиту Байдена до Києва у лютому 2023 року/соцмережі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
564
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду