Суд визнав Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо журналістки

Суд визнав Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо журналістки

10 Травня 2023
2303
10 Травня 2023
09:31

Суд визнав Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо журналістки

2303
Присяжні визнали, що Трамп навесні 1996 року вчинив сексуальне насильство над журналісткою та письменницею Елізабет Джин Керролл у гардеробній універмагу. Тепер експрезидент США має виплатити їй 5 мільйонів доларів.
Суд визнав Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо журналістки
Суд визнав Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві щодо журналістки

Суд присяжних у США визнав експрезидента Дональда Трампа винним у сексуальному насильстві, вчиненому ще у 1996 році щодо колишньої журналістки видання Elle та письменниці Елізабет Джин Керролл. Про це повідомляє CNN.

Присяжні визнали, що Трамп навесні 1996 року вчинив сексуальне насильство над Керролл у гардеробній універмагу.

Суд присяжних постановив, що експрезидент США має виплатити 5 млн доларів: 2 млн як відшкодування збитків Керролл за її цивільний позов і ще 3 млн — за наклеп, коли Трамп спростовував свою провину.

За законом, ухваленим у травні 2022 року, люди, які пережили сексуальні злочини, можуть подати цивільний позов проти кривдника про відшкодування збитків, навіть якщо встановлений законом період для подання позову минув. 

Керролл подала до суду на Трампа, стверджуючи, що його поведінка кваліфікується як сексуальний злочин, оскільки це було зґвалтування, сексуальне насильство або насильницькі дотики.

Присяжні не визнали, що це було зґвалтування, але визнали, що Трамп вчинив сексуальне насильство. Це дозволило Керролл отримати відшкодування збитків за її позов.

Як пише hromadske, ще у 2019 році Джин Керрол заявила, що «наприкінці 1995 або на початку 1996 року» зустріла Трампа у престижному магазині Bergdorf Goodman у Нью-Йорку. За її словами, вона впізнала Трампа, а він розповів їй, що шукає подарунок для дівчини.

Керролл стверджувала, що й Трамп знав її як тележурналістку. Обом їм тоді було приблизно 50 років. У магазині вони жартували, підбиваючи одне одного приміряти білизну. За словами письменниці, врешті-решт вони потрапили в роздягальню, де Трамп її зґвалтував.

Сам Трамп відкидав ці звинувачення, називаючи їх «вигадкою», і заявляв, що ніколи в житті не зустрічав Керролл.

Відзначимо, це не єдине кримінальне звинувачення, висунуте проти Трампа. Як писав «ДМ», у березні Трампу висунули звинувачення в тому, що він приховав фінансові платежі, здійснені під час президентської кампанії 2016 року. Ці кошти Трамп виплатив порноакторці Стормі Денієлс і колишній моделі Playboy Карен Мак-Дуґал, щоб ті, як припускається, не виступали публічно із заявами, що вони мали з Трампом позашлюбні сексуальні стосунки.

Це вперше в історії США, коли нинішній чи колишній президент зіткнувся з кримінальними обвинуваченнями.  

4 квітня Трампа заарештували в офісі окружного прокурора Мангеттена у Нью-Йорку, зачитали обвинувачення, після чого офіційно звільнили з-під формального арешту. Обвинувальний акт містить 34 пункти і передбачає до чотирьох років ув’язнення. Трамп усі звинувачення відкидає.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2303
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду