В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я

В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я

8 Квітня 2024
1178
8 Квітня 2024
11:35

В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я

1178
Головним партнером розділу, який очолила Ірина Андрейців, стала медична мережа «Добробут».
В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я
В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я

Інтернет-видання LB.ua запустило окремий розділ про здоров’я. Раніше ця тематика була частиною розділу «Суспільство», а відтепер висвітлюватиметься в окремому розділі зі своєю редакцією. Про це медіа повідомило на своєму сайті.

Головним партнером розділу стала медична мережа «Добробут». Втім, редакційний контент у межах тематики буде повністю незалежним, наголосила в коментарі «Детектору медіа» редакторка розділу Ірина Андрейців.

Головним об’єктом уваги журналістів розділу, за її словами, буде вітчизняна система охорони здоров’я. «Ми маємо змусити її працювати краще, бо нас і так меншає — і через війну, і через природні причини. Найкращий спосіб змусити систему змінюватись — постійно виводити її з тіні і показувати як круті приклади трансформацій, так і системних порушень прав пацієнтів», — пояснила Андрейців.

Також в розділі будуть публікуватися корисні пояснювальні матеріали про здоровий спосіб життя, поради, як зберегти здоров’я, виходитимуть тексти з цікавими історіями лікарів та пацієнтів.

Шефредакторка LB.ua Соня Кошкіна в розмові з «ДМ» звернула увагу на те, що тематика системи охорони здоров’я та медицини загалом уже понад десять років перебуває у фокусі очолюваного нею видання. Тепер, обіцяє Кошкіна, цієї тематики на LB.ua стане ще більше: «Ми змогли посилити цей напрямок двома журналістками, залучивши партнерів. Наш сайт росте і розвивається, і ми цьому дуже тішимося».

В LB.ua вважають надзвичайно важливою ту обставину, що партнером розділу видання про здоровʼя став не грантодавець, а саме бізнес, який розуміє важливість якісної журналістики, що спеціалізується на медичній темі. «Сподіваюсь, це стане прикладом для інших бізнесів наслідувати приклад “Добробуту” — як в тематиці здоровʼя, так і в інших галузях. Грантових коштів в Україні стає менше, і тенденція показує, що може бути ще менше, тож медіа слід партнеритися з відповідальним бізнесом зі спільними цінностями», — розповіла Ірина Андрейців «ДМ».

Своєю чергою, співвласник та член ради директорів «Добробуту» Олег Калашніков сказав: «LB.ua — видання із бездоганною репутацією, команді якого вдалося згуртувати навколо себе активну, інтелектуальну та вимогливу аудиторію. Саме такими є й клієнти “Добробуту”. Ми раді підтримати медичний проєкт LB.ua, оскільки наші команди дихають спільними цінностями й мають спільну мету: створити нову культуру піклування про своє здоров'я, якісно нову систему взаємодії “лікар — пацієнт” та зрештою — зробити українців більш здоровими. Бо, як каже Тімоті Снайдер, свобода неможлива без здоров'я».

До команди розділу також доєдналася журналістка і психологиня за освітою Галина Данилюк.

Нагадаємо, нещодавно журналістка і редакторка Ірина Андрейців долучилась до команди видання LB.ua, де стала редакторкою медичного напряму. Перед тим Ірина залишила посаду шефредакторки напряму тематичних медіа Агенції медійного росту «Або».

Раніше Андрейців працювала в «Детекторі медіа», «Українській правді. Життя». У вересні 2020 року очолила проєкт Liga.Life, який запустило інтернет-видання Liga.net. У грудні 2022-го через особисті причини та професійні розбіжності з редакцією залишила Liga.net і того ж місяця стала шефредакторкою напряму тематичних медіа Агенції медійного росту «Або».

У березні 2023 року під керівництвом Ірини Андрейців агенція «Або» запустила нове медіа «Вечір», присвячене всьому, що стосується життя після 18:00.

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду