Воєнні кореспондентки ТСН запустили ютуб-проєкт «Спостережний пост»

Воєнні кореспондентки ТСН запустили ютуб-проєкт «Спостережний пост»

15 Березня 2024
1320
15 Березня 2024
17:26

Воєнні кореспондентки ТСН запустили ютуб-проєкт «Спостережний пост»

1320
Журналістки хочуть мати можливість розповідати про війну більше, ніж це їм вдається в сюжетах з фронту, коли багато тем і нюансів залишається за кадром.
Воєнні кореспондентки ТСН запустили ютуб-проєкт «Спостережний пост»
Воєнні кореспондентки ТСН запустили ютуб-проєкт «Спостережний пост»

Воєнні кореспондентки ТСН (канал «1+1») Наталія Нагорна та Юлія Кирієнко запустили новий проєкт. «Він називається “Спостережний пост”. Ми говоримо на дуже різні теми з нашими гостями, щоби розуміти, на якому ми світі», — повідомила у фейсбуку Нагорна.

У коментарі «Детектору медіа» журналістка розповіла про те, що «Спостережний пост» виходитиме на ютуб-каналі ТСН, де під однойменною рубрикою щочетверга з’являтиметься новий випуск. «Ми тільки починаємо, але маємо великі плани і довжелезний перелік тем», — каже Наталія. 

За словами Юлії Кирієнко, новий проєкт був створений для того, щоб журналістки могли сказати про війну більше, ніж це їм вдається в сюжетах з фронту. Адже багато тем і нюансів залишається за кадром. 

«Цей проєкт піднімає не лише актуальні теми, про які ми говоримо на позиціях з нашими військовими та які хвилюють і нас, і їх. Ми створили його з Наталією Нагорною для того, щоб давати трохи більше пояснень і аналітики про те, що коїться на фронті. “Спостережний пост” — це про війну, про армію, про бої простою і доступною мовою», — каже Кирієнко.

Вже вийшло чотири випуски, у яких ішлося про обставини, що призвели до втрати Авдіївки, про небезпеки на Бахмутському напрямку та про ситуацію навколо Роботиного. «Але ми говоримо не лише про напрямки бойових дій, не лише про фронт. Наприклад, наш четвертий випуск був присвячений темі життя після полону. От люди бачать цю картинку, коли загортають звільнених людей в прапори, співають гімн. А що відбувається далі? Як говорити з цими людьми? Чим допомогти? Чого не робити? На що людина може розраховувати? Чи мають сенс мітинги за звільнення і які саме? Що може нашкодити людині, яка перебуває в полоні?» — розповіла «ДМ» Наталія Нагорна. 

Для співавторок проєкту, кажуть вони, дуже важливо, щоб це була відверта розмова, щоб глядачі чули відповіді на питання, які їх хвилюють. І ця розмова матиме неофіційний характер. «Ми не женемося за переглядами. Але дуже сподіваємось, що це буде корисним для глядача», — зауважує Нагорна. 

Читайте також:

На фото — Юлія Кирієнко і Наталія Нагорна

Фото: скриншот випуску проєкту «Спостережний пост»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1320
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду