detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
08.04.2024 11:35
В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я
В LB.ua з’явився окремий розділ про здоров’я
Головним партнером розділу, який очолила Ірина Андрейців, стала медична мережа «Добробут».

Інтернет-видання LB.ua запустило окремий розділ про здоров’я. Раніше ця тематика була частиною розділу «Суспільство», а відтепер висвітлюватиметься в окремому розділі зі своєю редакцією. Про це медіа повідомило на своєму сайті.

Головним партнером розділу стала медична мережа «Добробут». Втім, редакційний контент у межах тематики буде повністю незалежним, наголосила в коментарі «Детектору медіа» редакторка розділу Ірина Андрейців.

Головним об’єктом уваги журналістів розділу, за її словами, буде вітчизняна система охорони здоров’я. «Ми маємо змусити її працювати краще, бо нас і так меншає — і через війну, і через природні причини. Найкращий спосіб змусити систему змінюватись — постійно виводити її з тіні і показувати як круті приклади трансформацій, так і системних порушень прав пацієнтів», — пояснила Андрейців.

Також в розділі будуть публікуватися корисні пояснювальні матеріали про здоровий спосіб життя, поради, як зберегти здоров’я, виходитимуть тексти з цікавими історіями лікарів та пацієнтів.

Шефредакторка LB.ua Соня Кошкіна в розмові з «ДМ» звернула увагу на те, що тематика системи охорони здоров’я та медицини загалом уже понад десять років перебуває у фокусі очолюваного нею видання. Тепер, обіцяє Кошкіна, цієї тематики на LB.ua стане ще більше: «Ми змогли посилити цей напрямок двома журналістками, залучивши партнерів. Наш сайт росте і розвивається, і ми цьому дуже тішимося».

В LB.ua вважають надзвичайно важливою ту обставину, що партнером розділу видання про здоровʼя став не грантодавець, а саме бізнес, який розуміє важливість якісної журналістики, що спеціалізується на медичній темі. «Сподіваюсь, це стане прикладом для інших бізнесів наслідувати приклад “Добробуту” — як в тематиці здоровʼя, так і в інших галузях. Грантових коштів в Україні стає менше, і тенденція показує, що може бути ще менше, тож медіа слід партнеритися з відповідальним бізнесом зі спільними цінностями», — розповіла Ірина Андрейців «ДМ».

Своєю чергою, співвласник та член ради директорів «Добробуту» Олег Калашніков сказав: «LB.ua — видання із бездоганною репутацією, команді якого вдалося згуртувати навколо себе активну, інтелектуальну та вимогливу аудиторію. Саме такими є й клієнти “Добробуту”. Ми раді підтримати медичний проєкт LB.ua, оскільки наші команди дихають спільними цінностями й мають спільну мету: створити нову культуру піклування про своє здоров'я, якісно нову систему взаємодії “лікар — пацієнт” та зрештою — зробити українців більш здоровими. Бо, як каже Тімоті Снайдер, свобода неможлива без здоров'я».

До команди розділу також доєдналася журналістка і психологиня за освітою Галина Данилюк.

Нагадаємо, нещодавно журналістка і редакторка Ірина Андрейців долучилась до команди видання LB.ua, де стала редакторкою медичного напряму. Перед тим Ірина залишила посаду шефредакторки напряму тематичних медіа Агенції медійного росту «Або».

Раніше Андрейців працювала в «Детекторі медіа», «Українській правді. Життя». У вересні 2020 року очолила проєкт Liga.Life, який запустило інтернет-видання Liga.net. У грудні 2022-го через особисті причини та професійні розбіжності з редакцією залишила Liga.net і того ж місяця стала шефредакторкою напряму тематичних медіа Агенції медійного росту «Або».

У березні 2023 року під керівництвом Ірини Андрейців агенція «Або» запустила нове медіа «Вечір», присвячене всьому, що стосується життя після 18:00.

Фото: Getty Images

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY