У програмі «Тижня австрійського кіно» — чотири актуальних стрічки у різних жанрах

У програмі «Тижня австрійського кіно» — чотири актуальних стрічки у різних жанрах

25 Березня 2024
626
25 Березня 2024
18:03

У програмі «Тижня австрійського кіно» — чотири актуальних стрічки у різних жанрах

626
Покази стартують 11 квітня у Києві, а пізніше відбудуться у Дніпрі, Чернівцях та Львові.
У програмі «Тижня австрійського кіно» — чотири актуальних стрічки у різних жанрах
У програмі «Тижня австрійського кіно» — чотири актуальних стрічки у різних жанрах

11 квітня в київському кінотеатрі «Жовтень» розпочнеться 12-ий фестиваль «Тиждень австрійського кіно», до програми якого ввійшло 4 картини різних жанрів: від спортивної драми до містичного фільму жахів. Про це повідомила компанія «Артхаус Трафік», один із організаторів фестивалю.

Стрічка, якою стартуватиме фестиваль, — драма «Ціле життя» режисера Ганса Штайнбіхлера. Картина стала екранізацією однойменного бестселера Роберта Зіталера, який був виданий 40 мовами, зокрема й українською.

Андреас, головний герой «Цілого життя», стає сиротою і потрапляє під опіку безжального дядька на фермі в далекій долині. До хлопця ставляться не як до родини, а як до наймита. Коли ж юнак нарешті залишає оселю дядька, то опиняється на будівництві винаходу, що знаменує початок альпійського туризму — гірської канатної дороги. Тут Андреас відкриває для себе нові життєві перспективи та знаходить своє кохання, але починається світова війна...

У стрічці «Ціле життя» зіграв один із найвідоміших австрійських акторів Авґуст Цірнер («Колонія Діґнідад», «Непереборна Марта»), а Штефан Ґорскі за свою роль у фільмі був відзначений цьогоріч Баварською кінопремією за найкращу чоловічу роль.

На думку багатьох кінокритиків, картина «Лазня диявола», що також увійшла до програми «Тижня австрійського кіно», була одною із найкращих стрічок цьогорічного Берлінського міжнародного кінофестивалю. За операторську роботу Мартіна Ґшлахта фільм здобув «Срібного ведмедя».

Картина режисерського дуету Северіна Фіали та Вероніки Франц знята у жанрі містичного фольк-горору і занурить глядачів у реалії 18 століття. Дівчина з бідної родини виходить заміж та оселяється у віддаленому будинку її обранця посеред лісу. Через те, що світ чоловіка для неї чужий, а мрії про дитину здаються дедалі більш нездійсненним, вона все більше закривається в собі. Допоки не опиняється на темному шляху, що веде до злих думок. Можливо, не лише думок…

Під час «Тижня австрійського кіно» покажуть й драмеді «Прийшов, побачив, переміг», прем’єра якої відбулась цьогоріч на «Санденсі», головному фестивалі незалежного кіно у США. Режисери картини — Даніель Гьойзел та Юлія Німан, продюсер — один із найвідоміших австрійських кінематографістів Ульріх Зайдль.

«Прийшов, побачив, переміг» — це історія родини багатіїв, які не знають, що таке заборони, причому настільки, що голова родини може розважатися полюванням на людей…

Ще одна стрічка з програми фестивалю актуальних австрійських фільмів — біографічна спортивна драма «Виходячи за межі» режисера Андреаса Шміда. Стрічка розкаже історію легенди австрійського спорту Франца Кламмера.

Зимова Олімпіада 1976 року. Від 22-річного гірськолижника Франца Кламмера, якого вже вважають зіркою, чекають нових здобутків. Окрім тиску очікувань тисяч австрійців, юного спортсмена гнітить й те, що напередодні змагань погодні умови гіршають, а спонсор зненацька вирішує змінити звичні форму та спорядження. Єдине, що не дає Францу зламатися, — кохання його життя.

У 2022 році картина «Виходячи за межі» була номінована на Австрійську кінопремію за Найкращі дизайн костюмів і монтаж.

Покази в межах фестивалю «Тиждень австрійського кіно» відбудуться також у Дніпрі (22-25 квітня), Чернівцях (9-12 травня) та Львові (16-19 травня).

Читайте також:

Фото: «Артхаус Трафік»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
626
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду