Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

26 Грудня 2022
1000
26 Грудня 2022
11:09

Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

1000
Фестиваль запроваджує міжнародний конкурс ігрового повнометражного кіно та національний конкурс короткого метру.
Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси
Кінофестиваль «Миколайчук Open» вперше проведе міжнародний та національний конкурси

У 2023 році у Чернівцях вдруге відбудеться кінофестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open», який був започаткований під час повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють організатори фестивалю.

У фокусі уваги оргкомітету фестивалю – кіно, зрозуміле широкому колу глядачів, але таке, що має значущі мистецькі якості. Це може бути й жанрове, й авторське кіно.

«Багато хто думають, що найскладніше робити щось уперше, як наш фестиваль, наприклад. Але я вважаю, що важливішою є якраз друга спроба, тому що вона більш продумана і врівноважена. Ми вирішили не просто повторити те, що вже робили, але й ускладнити собі життя – зробити міжнародний конкурс. Сподіваюся, нам це вдасться!» — каже генеральний продюсер «Миколайчук Open» Олексій Гладушевський. 

До міжнародного повнометражного конкурсу прийматимуть ігрові фільми з усього світу (включно з Україною), вироблені у 2022-2023 роках. До національного короткометражного конкурсу можна подавати фільми будь-якого жанру (ігрові, анімаційні, документальні) тривалістю до 30 хвилин, які також створені у 2022-2023 роках.

Подати фільм можна до 10 березня 2023 року через фестивальну платформу FilmFreeway. За цим посиланням можна також ознайомитися з регламентом фестивалю. Подання фільмів – безплатне.

«Минулоріч ми зібрали програму потужного національного кіно, яке, на нашу думку, на рівних може змагатися зі стрічками з усього світу. Тож, цього року чекаємо на українські ігрові повнометражні фільми у нашому міжнародному конкурсі», — коментує програмний директор «Миколайчук Open» Алекс Малишенко. 

Лавреатів обиратимуть шляхом глядацького голосування. Переможець міжнародного повнометражного конкурсу отримає грошову винагороду в розмірі $1000. Автор чи авторка найкращої української короткометражної кінокартини – $500.

Другий кінофестиваль «Миколайчук Open» відбудеться з 15 по 20 червня 2023 року в Чернівцях. 

Вперше фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса.

Фото: «Миколайчук OPEN»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1000
Читайте також
09.06.2023 11:04
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
730
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду