Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» оголосив переможців

Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» оголосив переможців

21 Червня 2023
954
21 Червня 2023
10:21

Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» оголосив переможців

954
Режисер стрічки «Чорнобиль 22» Олексій Радинський здобув перемогу в національному короткометражному конкурсі.
Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» оголосив переможців
Кінофестиваль «Миколайчук OPEN» оголосив переможців

20 травня у Чернівцях 2-й Міжнародний фестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» оголосив переможців.

Цього року лауреати фестивальних конкурсів отримали від організаторів кіноподії залізні статуетки, прообразом яких став натхненник фестивалю Іван Миколайчук та його персонаж із фільму «Пропала грамота».

Усіх призерів та призерок обирали глядачі та глядачки, а один приз — грант — передали шведські партнери, які також долучилися до відновлення кінотеатру «Чернівці», повідомили організатори.

Переможцем національного короткометражного конкурсу став фільм «Чорнобиль 22» (Україна, 2023) режисера Олексія Радинського.

Спеціальний приз міжнародного повтометражного конкурсу отримав режисер Леон Прудовський зі стрічкою «Мій сусід Адольф» (Ізраїль, Польща, Колумбія, 2022).

У міжнародному повнометражному конкурсі перемогу здобула кінокартина «Хто ти, Філіпе?» (Польща, 2022) режисера Міхала Квечинського.

Грант від Південношведської кінокомісії вручили авторці фільму «Річниця» (Україна, 2022) Анні Гончаровій.

Нагадаємо, 2-й Міжнародний кінофестиваль глядацького кіно «Миколайчук OPEN» тривав з 15 до 20 червня у Чернівцях і відкрився новим фільмом режисерки Марисі Нікітюк «Я, Ніна». Цього року фестиваль вперше провів національний та міжнародний конкурси. У національному короткометражному конкурсі взяли участь 18 стрічок.

Як і торік, «Миколайчук OPEN» знову обрав музу фестивалю. У такий спосіб організатори заохочують аудиторію відкривати та надихатися видатними акторками й акторами українського кіно. Цього року на фестивалі вшановували акторку Людмилу Єфименко та її роботу у фільмі Юрія Іллєнка «Легенда про княгиню Ольгу» 1984 року.

Фото: «Миколайчук OPEN» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
954
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду