Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» оголосив перші деталі цьогорічної програми

Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» оголосив перші деталі цьогорічної програми

5 Березня 2024
648
5 Березня 2024
18:01

Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» оголосив перші деталі цьогорічної програми

648
Фестиваль відбудеться в Чернівцях з 15 по 23 червня.
Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» оголосив перші деталі цьогорічної програми
Фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» оголосив перші деталі цьогорічної програми

Команда фестивалю глядацького кіно «Миколайчук Open» оголосила перші подробиці цьогорічної програми, про що повідомила «Детектор медіа» пресрелізом.

У межах фестивалю вперше буде представлена позаконкурсна секція «Під сузір’ям Близнюків», куди ввійдуть незвичайні фільми в жанрі фантастики. Назва цієї програми натхненна фантастичною стрічкою про ШІ, сценарій до якої написав у співавторстві Іван Миколайчук.

Секцію відкриє художня картина «Божественність» («Divinity») режисера Едді Альказара. Виконавчим продюсером стрічки став американський режисер Стівен Содерберг.

Прем’єра фільму відбулась на кінофестивалі «Санденс» у січні 2023-го, а пізніше стрічка взяла участь у програмах головних фестивалів жанрового кіно — Fantasia та Sitges.

Картина Альказара розповідає історію сина науковця, який створив сироватку, здатну зупинити старіння. У його руках вона перетворюється на зловісний кошмар, що ставить під загрозу майбутнє людства.

У фільмі зіграли Скотт Бакула («Квантовий стрибок») та Белла Торн («Няня»), а автором музики до нього став номінант на «Греммі» DJ Muggs, відомий продюсуванням альбомів гурту Cypress Hill.


15 червня, до дня народження українського актора, сценариста та режисера Івана Миколайчука, на «Миколайчук Open» відбудеться спеціальний показ фільму «Іду до тебе…» (1971) режисера Миколи Мащенка. Відвідувачам фестивалю запропонують до перегляду відновлену версію картини. Сканування плівки реалізував «Довженко-Центр» за сприяння та фінансової підтримки ГО «Вільна шпальта», кінофестивалю «Миколайчук OPEN» та культурно-мистецького центру імені Івана Миколайчука в Чернівцях.

Ще однією спеціальною подією в межах фестивалю стане показ фільму «Тіні забутих предків» (1965) Сергія Параджанова, 100-річчя з дня народження якого відзначатимуть цього року в Україні.

Іван Миколайчук і Лариса Кадочникова у фільмі «Тіні забутих предків»

Як відомо, Іван Миколайчук та Лариса Кадочникова зіграли в стрічці «Тіні забутих предків» головні ролі. Цьогоріч акторка, яка після ролі Марічки отримала звання музи українського поетичного кіно, стане музою Третього кінофестивалю «Миколайчук Open». Нагадаємо, оргкомітет фестивалю щороку обирає своєю музою видатну українську акторку.

Наразі ще триває відбір фільмів для участі у фестивалі. Подати свою стрічку можна до 20 березня.

3-ій фестиваль «Миколайчук Open» відбудеться з 15 до 23 червня в Чернівцях.

Як раніше писав «Детектор медіа», вперше фестиваль глядацького кіно «Миколайчук Open» відбувся офлайн у червні 2022 року за умов повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Було показано 10 українських фільмів, які ще не були в прокаті, а також ретроспектива Мантаса Кведаравічюса. Генеральним продюсером фестивалю став Олексій Гладушевський, програмним директором — Алекс Малишенко.

У 2023 році «Миколайчук Open» вперше провів міжнародний та національний короткометражний конкурси.

Переможцем національного короткометражного конкурсу став фільм «Чорнобиль 22» (Україна, 2023) режисера Олексія Радинського.

Фото: сайт «Миколайчук Open»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
648
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду