Відбулась церемонія відкриття Doc Kyiv Fest

Відбулась церемонія відкриття Doc Kyiv Fest

28 Березня 2024
721
28 Березня 2024
21:23

Відбулась церемонія відкриття Doc Kyiv Fest

721
Участь у конкурсі взяли шість українських документальних стрічок.
Відбулась церемонія відкриття Doc Kyiv Fest
Відбулась церемонія відкриття Doc Kyiv Fest

28 березня в залі «Планета кіно» відбулася церемонія відкриття триденного фестивалю документального кіно Doc Kyiv Fest. 

«Коли в серпні минулого року під час Одеського міжнародного кінофестивалю ми з Анастасією Штейнгауз і Тетяною Гребенік почали обговорювати створення ще одного фестивалю документального кіно в Україні, ми навіть не вірили, що нам вдасться це зробити. Тим більше, ми обрали таку нішу середньометражного глядацького кіно. Власне зараз ми маємо три дні на те, щоб ознайомитися, що це за фільми. Нам було подано їх дуже багато, було складно обирати. Але вийшла дуже якісна конкурсна програма. Виявляється, цей середньометражний формат — унікальний в світі. Ми не знайшли жодного аналога. Це формат, який фестивалі дуже рідко беруть», — розказала генеральна директорка ОМКФ Анна Мачух.

Ведучий церемонії Вадим Карп'як оголосив цьогорічних конкурсантів — ними стали шість документальних стрічок українських режисерів та режисерок:

  • «Коли закінчиться зима 2022?», режисерка Ганна Трофімова;
  • «Лінії», режисерка Ганна Трофімова;
  • «Мій тато — дослідник блискавок», режисерка Ірина Шостка;
  • «Фортеця Маріуполь. Саймон», режисерка Юлія Гонтарук;
  • «Домівка на спині», режисер Володимир Бакум;
  • «Одеса уві сні», режисер Кирило Наумко.

Вирішувати, який із фільмів стане переможцем, буде міжнародне журі, до якого ввійшли українська продюсерка Ольга Бесхмельниціна, ізраїльський режисер Ітай Енгель та німецький продюсер Ерік Холланд. Окрім міжнародного журі оцінювати фільми буде журі Спілки кінокритиків України.

В рамках заходу український тревел-блогер Антон Птушкін презентував авторську документальну стрічку «Ми, наші улюбленці та війна».

Doc Kyiv Fest був започаткований громадською організацією «Кінофест» та відбувається за підтримки Одеського міжнародного кінофестивалю і Starlight Media.

Читайте також

Фото: Ірина Семенюта

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
721
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду