Doc Kyiv Fest оголосив перші фільми з програми спеціальних показів

Doc Kyiv Fest оголосив перші фільми з програми спеціальних показів

16 Березня 2024
663
16 Березня 2024
11:00

Doc Kyiv Fest оголосив перші фільми з програми спеціальних показів

663
У перший день фестивалю, 28 березня, відбудеться показ стрічок «Фред та Роуз Вести: Кохання та вбивство» Ремоне Джонса та «Пасанг: в тіні Евересту» Ненсі Свендсен.
Doc Kyiv Fest оголосив перші фільми з програми спеціальних показів
Doc Kyiv Fest оголосив перші фільми з програми спеціальних показів

У межах фестивалю глядацького документального кіно Doc Kyiv Fest відбудуться спеціальні покази фільмів. Пресслужба заходу оголосила, що в перший день фестивалю, 28 березня, покажуть дві стрічки:

  • «Фред та Роуз Вести: Кохання та вбивство» режисера Ремоне Джонса (Велика Британія)

Фільм розповідає про двох найвідоміших серійних убивць Британії Фреда і Розмарі Вестів, які зґвалтували, катували і вбили щонайменше дюжину молодих дівчат у період між 1967 та 1987 роками у Глостерширі. Серед їхніх жертв — навіть власні доньки пари. Як їм вдавалося так довго уникати покарання за злочини, як вони ховали рештки своїх жертв у власному будинку, і як їх зрештою затримали — у стрічці «Фред та Роуз Вести: Кохання та вбивство».

  • «Пасанг: в тіні Евересту» режисерки Ненсі Свендсен (США)

Головна героїня фільму — корінна мешканка Непалу Пасанг Лхаму Шерпа, яка боролася з расизмом, гендерною дискримінацією та політичним супротивом у своєму прагненні стати першою непальською жінкою, що підкорила гору Еверест. Трагічна подорож Пасанг Лхаму Шерпи вразила всю країну, а мужність надихнула наступні покоління досягати нових вершин.

Незабаром організатори також повідомлять про наступні спецпокази фільмів.

Нагадаємо, Doc Kyiv Fest — щорічний міжнародний кінофестиваль середньометражного глядацького документального кіно, який заснувала громадська організація «Кінофест». До організаційного комітету також увійшли медіакомпанія Starlight Media та Одеський міжнародний кінофестиваль.

Цьогоріч Doc Kyiv Fest відбудеться в Києві з 28 по 30 березня. Квитки на покази доступні за посиланням.

До національної конкурсної програми ввійшли такі стрічки: «Домівка на спині» режисера Володимира Бакума,  «Коли закінчиться зима 2022?» режисерки Ганни Трофімової, «Лінії» режисерки Ганни Трофімової, «Мій тато — дослідник блискавок» режисерки Ірини Шостак, «Одеса уві сні» режисера Кирила Наумка та «Фортеця Маріуполь. Саймон» режисерки Юлії Гонтарук.

До складу професійного журі Спілки кінокритиків України, яке оцінюватиме фільми національного конкурсу, ввійшли Оксана Волошенюк, Олена Коркодим, Альона Пензій та Кирило Пищиков.

Постер: Doc Kyiv Fest

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
663
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду