Doc Kyiv Fest оголосив прийом заявок на конкурс документального глядацького кіно

Doc Kyiv Fest оголосив прийом заявок на конкурс документального глядацького кіно

4 Січня 2024
616

Doc Kyiv Fest оголосив прийом заявок на конкурс документального глядацького кіно

616
Фестиваль відбудеться у Києві з 28 по 30 березня 2024 року, заявки на участь приймаються до 26 січня.
Doc Kyiv Fest оголосив прийом заявок на конкурс документального глядацького кіно
Doc Kyiv Fest оголосив прийом заявок на конкурс документального глядацького кіно

Організатори Doc Kyiv Fest, міжнародного кінофестивалю, присвяченого популяризації середньометражного глядацького документального кіно, оголосили про старт прийому заявок на участь у конкурсній програмі. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Doc Kyiv Fest — щорічний кінофестиваль, започаткований громадською організацією «Кінофест» за підтримки Одеського міжнародного кінофестивалю та Starlight Media. Він є єдиним в Україні фестивалем глядацького середньометражного документального кіно, який пропонує фільми високої художньої якості, що розкривають глобальні теми. Головна мета Doc Kyiv Fest полягає у сприянні розвитку документального кіно та підтримці талановитих українських режисерів, що працюють у цьому жанрі.

Фестиваль прагне представити глядачам найкращі середньометражні документальні фільми з України та інших країн світу, а також надати можливість кінематографістам обмінятися досвідом та ідеями.

Doc Kyiv Fest відбудеться у Києві з 28 по 30 березня 2024 року і складатиметься з таких конкурсних та позаконкурсних програм:

  • Національна конкурсна програма середньометражних документальних фільмів — ексклюзивні прем’єри глядацького документального кіно, знятого в Україні або в ко-продукції з Україною.
  • Спеціальні покази українських та іноземних середньометражних документальних фільмів — покази стрічок, які вже встигли оцінити глядачі провідних світових кінофестивалів та платформ.
  • Індустрійні заходи, що дадуть можливість представити свій проєкт на будь-якій стадії готовності провідним кінопрофесіоналам України та світу, знайти партнерів, відвідати майстеркласи та дискусії на актуальні для кіносфери теми.

Національна конкурсна програма відкрита для фільмів, виробництво яких було завершено у 2022 або 2023 роках. Фільми мають бути знятими в Україні або в копродукції з Україною, тривалістю від 20 до 70 хвилин і відповідати високим художнім стандартам.

Заявки на участь у фестивалі приймаються до 26 січня 2024 року. Детальнішу інформацію можна знайти на вебсайті фестивалю. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, документальний короткометражний фільм «Гості з Харкова» режисерки Галини Лавринець візьме участь у конкурсній програмі 36-го кінофестивалю Minimalen у Норвегії, де й відбудеться європейська прем’єра картини.

Також ми писали про те, що фестиваль «Молодість» визначився з датами проведення у 2024 році і почав приймати заявки на участь.

Читайте також:

Фото: Doc Kyiv Fest

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
616
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду