Doc Kyiv Fest оголосив склад журі пітчингу кінопроєктів

Doc Kyiv Fest оголосив склад журі пітчингу кінопроєктів

22 Березня 2024
602
22 Березня 2024
11:14

Doc Kyiv Fest оголосив склад журі пітчингу кінопроєктів

602
Пітчинг відбудеться наживо в кінотеатрі «Планета Кіно», журі обере переможців у двох конкурсах, кожен з який отримає грошовий приз у розмірі 25 тисяч гривень.
Doc Kyiv Fest оголосив склад журі пітчингу кінопроєктів
Doc Kyiv Fest оголосив склад журі пітчингу кінопроєктів

Оголошено склад професійного журі пітчингу кінопроєктів, що візьмуть участь у Національному конкурсі фестивалю глядацького документального кіно Doc Kyiv Fest. Ідеться про проєкти на стадіях Development і Work in progress.

Як повідомила пресслужба заходу, їх оцінюватимуть:

  • Тетяна Гребенік

Генеральна креативна продюсерка напрямку нонскриптед телеканалів ICTV, ICTV2 та Starlight.Doc, шоуранерка, редакторка, сценаристка. Вона є креативною продюсеркою проєкту «Медіа Меморіал», присвяченого вшануванню пам’яті загиблих під час повномасштабної війни працівників медіаіндустрії. Продюсерка та редакторка документальних фільмів «Фото з війни», «Рейв Толока», документально-публіцистичного циклу «Рецепти пропаганди». Була продюсеркою проєктів «Кремль. Гібридна війна», «Сталеві».

  • Люсі Кон

Головна редакторка Storyville, міжнародного напряму повнометражних документальних фільмів BBC. Вона є лідером галузі, а також членкинею документальної ради EBU та консультативного комітету Единбурзького телефестивалю.

  • Андрій Котляр

Український кінооператор та продюсер, член кінооб’єднання «Вавилон 13», Української кіноакадемії та Спілки кінематографістів України. Виконавчий директор фестивалю кінооператорського мистецтва «Кіноко». В його доробку такі роботи, як «Сильніше ніж зброя», «Східняк», «Поміж Кадрами», «Зошит війни», «День Незалежності», «Залізні метелики».

  • Геннадій Кофман

Продюсер, член Європейської та Української кіноакадемій, співзасновник та член правління Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Працював як незалежний журналіст, сценарист, режисер. У 1992-му заснував у Харкові кінокомпанію «Магіка-фільм» — одну з перших незалежних продакшн-компаній в Україні. Як продюсер створив декілька мальованих анімаційних фільмів, а також більш ніж 50 документальних фільмів, зокрема «В. Сильвестров», «Причинна», «Дельта», «Жива Ватра», «Дибук. Історія мандрівних душ».

  • Марія Панченко

Директорка з контенту Megogo, має 16-річний досвід у сфері медіаменеджменту. Починала кар'єру у 2008 році на музичному каналі MTV Ukraine. З 2010 до 2017-го пройшла шлях від керівниці відділу контенту до директорки телеканалу однієї з найбільших українських медіагруп. До команди департаменту контенту медіасервісу Megogo Марія долучилась у 2018-му і за декілька років очолила напрямок.

Пітчинг відбудеться наживо в кінотеатрі «Планета Кіно» (РЦ «Блокбастер», проспект Степана Бандери, 34-B). Журі обере переможців у двох конкурсах, кожен з який отримає грошовий приз у розмірі 25 тисяч гривень

Doc Kyiv Fest — щорічний міжнародний кінофестиваль середньометражного глядацького документального кіно, який заснувала громадська організація «Кінофест». До організаційного комітету також увійшли медіакомпанія Starlight Media та Одеський міжнародний кінофестиваль.

Цьогоріч Doc Kyiv Fest відбудеться в Києві з 28 по 30 березня. Квитки на покази доступні за посиланням.

До національної конкурсної програми ввійшли такі стрічки: «Домівка на спині» режисера Володимира Бакума,  «Коли закінчиться зима 2022?» режисерки Ганни Трофімової, «Лінії» режисерки Ганни Трофімової, «Мій тато — дослідник блискавок» режисерки Ірини Шостак, «Одеса уві сні» режисера Кирила Наумка та «Фортеця Маріуполь. Саймон» режисерки Юлії Гонтарук.

Читайте також:

Фото: Doc Kyiv Fest

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
602
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду