Оголошено журі кінокритиків цьогорічного Doc Kyiv Fest

Оголошено журі кінокритиків цьогорічного Doc Kyiv Fest

13 Березня 2024
618
13 Березня 2024
20:47

Оголошено журі кінокритиків цьогорічного Doc Kyiv Fest

618
До складу професійного журі Спілки кінокритиків України ввійшли Оксана Волошенюк, Олена Коркодим, Альона Пензій та Кирило Пищиков.
Оголошено журі кінокритиків цьогорічного Doc Kyiv Fest
Оголошено журі кінокритиків цьогорічного Doc Kyiv Fest

Фільми Національного конкурсу фестивалю глядацького документального кіно Doc Kyiv Fest оцінюватиме професійне журі Спілки кінокритиків України.

Як повідомила пресслужба заходу, до його складу ввійшли:

  • Оксана Волошенюк

Голова Правління Спілки кінокритиків України, викладачка кафедри кінознавства КНУТКІТ імені І. К. Карпенка-Карого, експертка медіаосвітніх програм Академії української преси. Авторка кінокритичних текстів та кінознавчих розвідок. Членкиня FIPRESСI та Правління комітету Національної премії кінокритики «Кіноколо».

  • Олена Коркодим

Кіножурналістка, засновниця кіносайту «Документи», членкиня Спілки кінокритиків України. Вже 10 років пише про фільми й досягнення нової хвилі українського кіно. Співпрацює з медіа з теми документалістики.

  • Альона Пензій

Кінознавиця «Довженко-Центру», кінокритикиня та культурна менеджерка. Спеціалізується на дослідженні історії українського неігрового кіно. Організаторка ретроспектив української анімації на міжнародних та українських майданчиках (Animator, The Cinémathèque Française, StopTrik, Linoleum). Співкураторка кінопрограм у Центрі сучасної культури в Дніпрі (DCCC). Членкиня комітету Національної премії кінокритики «Кіноколо».

  • Кирило Пищиков

Кінокритик, член Спілки кінокритиків України. Cпівпрацює з Gogol Media, «Вікна Новини» (медіа). Автор телеграм-каналу Spoiler runner та ютуб каналу Culturno. Учасник програми Young Film Critics 2023 міжнародного кінофестивалю в Роттердамі, учасник Другого інтенсиву для молодих кінокритиків (2020). Член комітету Національної премії кінокритики «Кіноколо».

Згодом також буде оголошений склад основного журі та журі, яке оцінюватиме проєкти пітчингів.

Українська неприбуткова громадська організація «Спілка кінокритиків України» була створена у 2018 році задля консолідації українських кінокритиків, заохочення та розвитку кінокультури в Україні. Журі СКУ діє на багатьох українських кінофестивалях та нагороджує спеціальними відзнаками досягнення в кіномистецтві.

Doc Kyiv Fest — щорічний міжнародний кінофестиваль середньометражного глядацького документального кіно, який заснувала громадська організація «Кінофест». До організаційного комітету також увійшли медіакомпанія Starlight Media та Одеський міжнародний кінофестиваль.

Цьогоріч Doc Kyiv Fest відбудеться в Києві з 28 по 30 березня 2024 року. Квитки на покази доступні за посиланням.

До національної конкурсної програми ввійшли такі стрічки: «Домівка на спині» режисера Володимира Бакума,  «Коли закінчиться зима 2022?» режисерки Ганни Трофімової, «Лінії» режисерки Ганни Трофімової, «Мій тато — дослідник блискавок» режисерки Ірини Шостак, «Одеса уві сні» режисера Кирила Наумка та «Фортеця Маріуполь. Саймон» режисерки Юлії Гонтарук.

Фото: Doc Kyiv Fest

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
618
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду