Голова Рахункової палати: Використання бюджетних коштів на телемарафон перевірять, «тільки-но з’явиться можливість»

Голова Рахункової палати: Використання бюджетних коштів на телемарафон перевірять, «тільки-но з’явиться можливість»

28 Березня 2024
1440
28 Березня 2024
20:56

Голова Рахункової палати: Використання бюджетних коштів на телемарафон перевірять, «тільки-но з’явиться можливість»

1440
За словами очільниці Рахункової палати Ольги Піщанської, на одному з останніх засідань голові Комітету з питань свободи слова Ярославу Юрчишину відмовили в задоволенні його пропозиції щодо проведення контролю через «завантаженість інституції і фінансові обмеження».
Голова Рахункової палати: Використання бюджетних коштів на телемарафон перевірять, «тільки-но з’явиться можливість»
Голова Рахункової палати: Використання бюджетних коштів на телемарафон перевірять, «тільки-но з’явиться можливість»

Рахункова палата проведе перевірку ефективного і цільового використання бюджетних коштів на фінансування спільного телемарафону, «тільки-но з’явиться можливість». Про це заявила голова відомства Ольга Піщанська в інтерв’ю «Главкому».

За її словами, на одному з останніх засідань члени Рахункової палати більшістю голосів відмовили в задоволенні пропозиції голови Комітету з питань свободи слова Ярослава Юрчишина. Вона стосувалася проведення контролю щодо виділення бюджетних коштів Міністерству культури та інформаційної політики України у 2023 році за програмою «Виробництво та трансляція телерадіопрограм для державних потреб, збирання, обробка та розповсюдження інформаційної продукції, фінансова підтримка системи державного іномовлення України» та Держкіно у 2022 році.

«Причина відмови проста — завантаженість інституції і фінансові обмеження. Однак це не означає, що ми взагалі відмовилися від запропонованої перевірки. Тільки-но з’явиться можливість, ми візьмемо цей запит в роботу», — розповіла Ольга Піщанська.

Вона зазначила, що навряд чи можна передбачити кількість знайдених порушень в аудитах у 2024 році. Наразі в пріоритеті залишаться перевірки оборонних напрямків.

Нагадаємо, у 2023 році державне підприємство «‎Мультимедійна платформа іномовлення України», яке перебуває в підпорядкуванні Міністерства культури та інформаційної політики, та державне підприємство «‎Парламентський телеканал “Рада”» витратили 842,2 млн грн на виробництво контенту для двох телемарафонів: «Єдині новини» та «FreeДом». За даними проєкту Dozorro, найбільше коштів реалізувало ТОВ «СЛМ Новини» зі структури холдингу Starlight Media Віктора Пінчука — 207 млн грн.

Цьогоріч Державне підприємство «Мультимедійна платформа іномовлення України» уклало низку угод на виготовлення та поширення протягом 2024-го контенту для телемарафонів «Єдині новини #UAразом» та «FreeДом», загальна сума яких становить 568 млн грн. Водночас парламентський телеканал «Рада», який також бере участь у телемарафоні, на початку січня уклав з ТОВ «Кінокіт» угоду на створення контенту протягом 2024 року на 104,9 млн гривень.

Державна аудиторська служба розпочала перевірку правомірності процедури закупівлі парламентським каналом «Рада» контенту для телемарафону. У відповідь керівник телеканалу пояснив, що мовник не може самостійно виробляти його, оскільки всі локації студії «знаходяться в урядовому кварталі, доступ до якого є обмежений в умовах воєнного стану, що в свою чергу унеможливлює здійснення безперебійного наповнення телевізійними програмами (передачами) марафону та запрошення до студії експертів та гостей».

Крім цього, на телеканалі кажуть, що він не має резервної облаштованої «студії в укритті (бомбосховищі), в яку можна оперативно перенести ефір у разі повітряної тривоги під час загрози ракетних ударів», сучасної техніки, автопарку для відряджень та кореспондентських пунктів в інших містах країни.

Читайте також:

Фото: The New York Times

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1440
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Odessa
29 дн. тому
А можливість з'явиться, як тільки ця безглузда влада піде геть.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду