У Львові презентували книгу «Моя війна», до створення якої долучилися 16 журналістів

У Львові презентували книгу «Моя війна», до створення якої долучилися 16 журналістів

8 Жовтня 2023
1079
8 Жовтня 2023
17:00

У Львові презентували книгу «Моя війна», до створення якої долучилися 16 журналістів

1079
Видання містить тексти Соні Кошкіної, Олексія Мацуки, Олександра Мартиненка, Азада Сафарова, Лєліча Мілана, Ірини Баглай, Світлани Панюшкіної, Андрія Цаплієнка, Сергія Лефтера, Люка Гардінга, Наталі Гуменюк, Оксани Тороп, Тетяни Попової, Марії Жартовської, Ангеліни Карякіної та Олександра Бондаренка.
У Львові презентували книгу «Моя війна», до створення якої долучилися 16 журналістів
У Львові презентували книгу «Моя війна», до створення якої долучилися 16 журналістів

У рамках 30-го Львівського міжнародного фестивалю BookForum відбулася презентація книги «Моя війна», до якої ввійшли есеї 16 журналістів про жахи війни Росії проти України та специфіку журналістської роботи в таких умовах. Про це повідомило агентство «Укрінформ».

Книга «Моя війна» містить тексти Соні Кошкіної, Олексія Мацуки, Олександра Мартиненка, Азада Сафарова, Лєліча Мілана, Ірини Баглай, Світлани Панюшкіної, Андрія Цаплієнка, Сергія Лефтера, Люка Гардінга, Наталі Гуменюк, Оксани Тороп, Тетяни Попової, Марії Жартовської, Ангеліни Карякіної та Олександра Бондаренка.

Під час презентації журналісти поділилися своїм досвідом роботи в час війни, планами та переживаннями, важливістю донесення до світу правди про бойові дії в Україні, руйнування і вбивства цивільних та дітей.

Книга стала дебютною, зокрема, для телеведучої Ірини Баглай, яка з 2014 року працює репортеркою на фронті. Вона розповіла, що хвилювалася, аби її матеріал «Тривожна валізка восьми років» увійшов до збірки.

«В есе я намагалася передати, що війна триває з 2014 року і ці маленькі спалахи, що відбувалися тоді, збільшилися до масштабів всієї країни. Тим журналістам, хто на війні з 2014-го, напевно, легше — бо шлях, який за кілька тижнів довелось пройти цивільним журналістам, вони проходили роками й встигли зібрати свої тривожні валізки», — сказала Баглай.

Книгу впорядкувала воєнна кореспондентка Тетяна Попова. Вона зазначила, що це видання розповідає про те, що відбувається в житті кожного з початком війни.

«Це був мій перший документальний досвід, але головне, що люди, які долучилися до написання есе для цієї книги, хочуть розповідати про те, що в нас відбувається на фронті», — зазначила заступниця директорки Українського інституту книги.

Нагадаємо, 4 жовтня стартував ювілейний 30-й Львівський міжнародний літературний фестиваль BookForum, який має у програмі 150 подій — панельні дискусії з письменниками та інтелектуалами, зустрічі з іноземними гостями, презентації книжкових новинок, Ніч поезії і традиційний книжковий ярмарок. 

Ключовою темою 30-го Lviv BookForum є «Перепис майбутнього»: життя, щастя і культура під час та після війни. 

Читайте також: 

Фото: Тетяна Попова / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1079
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду