Книгу «Війна голосами дітей» зможуть видавати всіма мовами світу, крім російської та білоруської

Книгу «Війна голосами дітей» зможуть видавати всіма мовами світу, крім російської та білоруської

6 Березня 2024
815
6 Березня 2024
08:38

Книгу «Війна голосами дітей» зможуть видавати всіма мовами світу, крім російської та білоруської

815
Частину грошей з продажу книги планують спрямувати на психологічну допомогу українським дітям, які постраждали від війни.
Книгу «Війна голосами дітей» зможуть видавати всіма мовами світу, крім російської та білоруської
Книгу «Війна голосами дітей» зможуть видавати всіма мовами світу, крім російської та білоруської

Книгу «Війна голосами дітей» опублікує американське видавництво HarperCollins Publishers. Про це повідомив благодійний фонд «Голоси дітей», який видав книгу до першої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну — у лютому 2023 року. Орієнтовний старт продажу книги в США запланували на 8 жовтня 2024 року.

«Пам’ятаєте нашу книгу “Війна голосами дітей”? Це книга, де ми зібрали близько ста цитат дітей, проілюстрованих українськими та іноземними митцями. Наш фонд “Голоси дітей” видав її на першу річницю повномасштабної війни росії проти України. А вже через пів року після цього ми отримали пропозицію на право публікувати і продавати книгу від HarperCollins Publishers. Це одне з п’яти найкращих англомовних видавництв. Уявіть, як важко мені було триматись весь цей час, щоб не спалити цю новину раніше, до того, як ми підпишемо остаточно угоду», — написав у фейсбуку співзасновник фонду, журналіст Азад Сафаров.

Співзасновниця благодійного фонду «Голоси дітей» Олена Розвадовська

Видавництво HarperCollins Publishers зацікавилося книжкою благодійного фонду на Лондонському книжковому ярмарку у квітні 2023 року, де вона була представлена. І після підписання угоди отримало право на її переклад усіма можливими мовами світу, крім російської та білоруської. Всюди книжка буде виходити двома мовами, одна з яких — українська.

Завдяки цьому, зазначив Азад Сафаров, голоси українських дітей війни тепер почують мільйони людей в усьому світі. Частину грошей з продажу книги планують спрямувати на психологічну допомогу українським дітям війни.

«Ми дуже щасливі, бо ми від початку вірили у важливість цієї книги. Я вдячний кожній людині, яка дотична до її створення. До збору цитат, до дизайну, до друку, до просування. І особливо хотів би подякувати трьом з них. Це Ольга Вовк, яка роками записує смішні цитати своєї молодшої сестри. Коли я про це дізнався, то придумав зібрати цитати українських дітей в одну книгу. А потім почалась повномасштабна війна і це вже стало цитатами дітей війни. А Оля стала артдиректоркою книги. Це Олена Розвадовська, яка відредагувала книгу так майстерно, що навіть читаючи подекуди сумні цитати дітей, ти все одно закриваєш книгу з вірою в добро, надією на краще і бажанням боротись. А ще і відстояла чудову обкладинку. І це Вікторія Ма, засновниця літагенції OVO. Саме вона возила книгу ярмарками і стукалась в кожні двері, а потім завзято боролась за найкращу угоду», — розповів Азад Сафаров.

Ольга Вовк

У «Війні голосами дітей» є близько 100 емоційних цитат, у яких відображений погляд дітей на війну. Цитати ілюстрували дизайнери, художники, фотографи: ілюстратори Нікіта Тітов, Сергій Майдуков, Олександр Грехов, Ірина Вале, співачка Джамала та її син Рахман, співак Святослав Вакарчук, шефкухар Євген Клопотенко.

Читайте також:

Фото: фейсбук-сторінка Азада Сафарова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
815
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду