В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових

В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових

20 Травня 2024
683
20 Травня 2024
23:50

В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових

683
Проєкт «Невизначена втрата» передбачає надання безкоштовних консультацій — шести індивідуальних та десяти групових. Українські фахівці, задіяні в його реалізації, проходять навчання у психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми.
В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових
В Україні запускають проєкт психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових

Проєкт безоплатної психологічної допомоги жінкам полонених або зниклих безвісти військових «Невизначена втрата» запускають в Україні. Про це під час його презентації повідомила керівниця проєктів та програм напряму «Допомога жінкам» Future for Ukraine Анна Грубаяпередає «Укрінформ». 

«Цей проєкт передбачає надання безкоштовних консультацій для жінок, які чекають. Це 16 консультацій, 6 з них індивідуальних, а 10 групових. Також триватиме постійна підтримка цих жінок в рамках групових консультацій... Такий підхід обрано через те, що не кожна жінка готова ділитися своїм особистим в групі, хтось хоче працювати індивідуально з психологом, і ми цей шлях підтримуємо. Водночас, після індивідуальної роботи, при готовності, є можливість працювати в групах, де жінки можуть бути опорою одна для одної, розділити свій біль і отримати цю необхідну підтримку», — сказала Анна Грубая. 

За її словами, в групах не більше семи жінок, вони розділяються за сімейним статусом (матері, дружини, доньки) та за статусом їхніх рідних військових (зниклий безвісти або в полоні). 

Анна Грубая зазначила, що проєкт «Невизначена втрата» передбачає високий професійний підхід, оскільки українські фахівці проходять навчання у психологині Рут Дорум з Ізраїльської коаліції травми. Грубая підкреслила, що вміння працювати з травмою і реалізовувати це практично є важливим, адже не можна допустити повторної травматизації у людини. 

Співзасновниця Асоціації родин захисників «Азовсталі» Ольга Андріанова під час презентації проєкту повідомила, що наразі існує величезний попит на психологічну підтримку, і дуже важливо її надавати. 

«В соціумі досі багатьом людям незрозуміло, що відчувають жінки, які чекають своїх рідних з полону, або у яких чоловіки зникли безвісти, або загинули. Дуже часто вони задають некоректні питання цим жінкам, і цей тиск на них є дуже важким», — зауважила Ольга Андріанова. 

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександр Кононенко наголосив на важливості регулярного проведення по всій Україні мітингів на підтримку військовополонених. 

«Це дуже важливо, як і для нагадування українському суспільству про те, що ще дуже багато наших захисників знаходяться в полоні. І більш важливим є нагадування міжнародній спільноті про ті проблеми, які не вирішуються. Бо саме РФ в числі інших країн підписала Женевські конвенції, де дуже чітко визначено всі вимоги до перебування в полоні», — сказав Кононенко. 

Проєкт від фонду «Майбутнє для України» (Future for Ukraine) реалізується у межах програми психологічної підтримки українських жінок GIDNA. 

Залишати заявки на отримання психологічної допомоги можна за посиланням

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду