«Книжковий Арсенал» оголосив кураторів цьогорічних програм

«Книжковий Арсенал» оголосив кураторів цьогорічних програм

6 Березня 2024
519
6 Березня 2024
17:42

«Книжковий Арсенал» оголосив кураторів цьогорічних програм

519
Кураторами фокус-теми фестивалю «Життя на межі» обрали Тетяну Огаркову й Володимира Єрмоленка.
«Книжковий Арсенал» оголосив кураторів цьогорічних програм
«Книжковий Арсенал» оголосив кураторів цьогорічних програм

Літературознавиця, журналістка та есеїстка Тетяна Огаркова й філософ, письменник та журналіст, президент ПЕН-Україна Володимир Єрмоленко куруватимуть фокус-тему XII Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» — «Життя на межі». Про це повідомили на сайті фестивалю.

«Тетяна Огаркова і Володимир Єрмоленко — люди великої праці. Їхній багатолітній подкаст про культуру для українських слухачів і кілька іншомовних подкастів про Україну для глобальної аудиторії — неоціненний внесок в українську суб’єктність. Їхні статті, книги й виступи дуже важливі.

Однак, запрошуючи їх курувати фокус-тему, ми думали не лише про це. Нам йшлося про їхні регулярні волонтерські поїздки по всій Україні, а найбільше — на український схід і південь, які тривають з перших днів російського вторгнення. Про те, що вони бачать, як осмислюють побачене, які пропонують висновки», — прокоментувала генеральна директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Тетяна Огаркова. Фото: Олександр Попенко / «Мистецький арсенал»

Володимир Єрмоленко. Фото: Олександр Попенко / «Мистецький арсенал»

Кураторкою Літературної програми 2024 стала радіоведуча, радіопродюсерка та письменниця Олена Гусейнова.

Олена Гусейнова. Фото: Олександр Попенко / «Мистецький арсенал»

Під час фестивалю також відбудеться Програма для/про дітей та підлітків, роботу якої куруватиме письменниця, журналістка, перекладачка, авторка книжок для дітей та підлітків Ольга Русіна.

Ольга Русіна. Фото: Олександр Попенко / «Мистецький арсенал»

Зі спеціальною програмою цьогорічний «Книжковий Арсенал» прийматиме Літературний фестиваль «П’ятий Харків». Програму, яку організовують у співпраці з Харківським літературним музеєм, куруватиме літературний критик, літературознавець, лектор, куратор мистецьких проєктів Євгеній Стасіневич.

Євгеній Стасіневич. Фото: Олена Ведмідь

Спеціальну програму подій на цьогорічному Книжковому Арсеналі вдруге представить Український ПЕН.

Під кураторством Оксани Карп’юк відбудеться Професійна програма, що стане майданчиком для галузевих дискусій, обміну досвідом і пошуку вдалих рішень.

Оксана Карп’юк. Фото: Олександр Попенко / «Мистецький арсенал»

У межах заходу також готують окремі події від видавців.

Окрім цього, пресслужба фестивалю презентувала айдентику події, розроблену командою дизайнерів МА на чолі з Лєрою Гуєвською. Дизайн відповідає фокус-темі та візуально осмислює ідею «життя на межі».

«В нашій уяві межа це щось конкретне, але візуально — ефемерне, адже в природі немає чітких меж і кордонів. Де вона проходить? Праворуч, де лінія бойових зіткнень формує нову межу? Чи всередині нас, як пульсуюча артерія, що качає кров і живить весь організм? Нова айдентика КА пропонує відповісти на ці запитання, спираючись на власний досвід і відчуття», — зазначила команда «Книжкового Арсеналу».

12-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч відбудеться з 30 травня до 2 червня. Його структура залишається незмінною і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями.

Нагадаємо, міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» заснували ще у 2011 році. Його вважають однією з найбільших літературно-мистецьких подій країни.

Минулого року фестиваль відкрився 22 червня за участі 77 українських видавництв. Журналістка, виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу, авторка та документалістка Наталя Гуменюк курувала фокус-тему фестивалю «Коли все має значення», а основною літературною програмою опікувалася виконавча продюсерка радіо «Культура», членкиня Радіокомітету Європейської мовної спілки та Українського ПЕН, перекладачка і письменниця Ірина Славінська. 

У 2022 році команда Мистецького арсеналу вирішила не проводити «Книжковий арсенал» через повномасштабне вторгнення Росії. 

Фото: «Книжковий Арсенал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
519
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду