Журналістка Наталя Гуменюк куруватиме фокус-тему цьогорічного «Книжкового Арсеналу»

Журналістка Наталя Гуменюк куруватиме фокус-тему цьогорічного «Книжкового Арсеналу»

1 Травня 2023
1445
1 Травня 2023
20:45

Журналістка Наталя Гуменюк куруватиме фокус-тему цьогорічного «Книжкового Арсеналу»

1445
Фокус-тема фестивалю у 2023 році матиме назву «Коли все має значення».
Журналістка Наталя Гуменюк куруватиме фокус-тему цьогорічного «Книжкового Арсеналу»
Журналістка Наталя Гуменюк куруватиме фокус-тему цьогорічного «Книжкового Арсеналу»

Українська журналістка, виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу, авторка та документалістка Наталя Гуменюк стане кураторкою фокус-теми «Коли все має значення» одинадцятого Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал». Про це повідомили на сайті фестивалю.

«Ми живемо у час загостреної реальності, коли чи не кожне слово, кожен вислів набувають свого первинного сенсу. Ніби все довкола проходить перевірку реальністю. Зокрема й наші цінності та ідеали. 11-й "Книжковий Арсенал" — це простір усвідомлення, а також творення нового громадянського словника, для речей, які ми досі не вербалізували. Це місце, де, розмірковуючи про свій теперішній досвід, ми зможемо не лише осмислити, але й ословити себе і те, що відбувається з нами, з суспільством, з країною та світом», — зазначила Наталя Гуменюк.

Окрім цього, основну літературну програму куруватиме виконавча продюсерка «Радіо Культура», членкиня Радіокомітету Європейської мовної спілки та Укранського ПЕН, перекладачка і письменниця Ірина Славінська.

До програми подій фестивалю також увійде програма для дітей та підлітків, кураторкою якої стане Юлія Козловець. Спеціальна програма від Літературної лабораторії Мистецького арсеналу, яку куруватиме Діма Казаков, розповість про невеликі мандрівні бібліотеки, реальні й онлайнові архіви, колекціонування, персональні книжкові та вінілові збірки, куровані полиці, зіни. Спеціальну програму подій також представить Український ПЕН.

«Традиційно у просторі та у програмі фестивалю будуть представлені проєкти за участі ілюстраторів, дизайнерів та шрифтарів. До того ж, заплановані професійні події для видавничої спільноти», — додали на сайті «Книжкового Арсеналу». 

Нагадаємо, одинадцятий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал»-2023 проходитиме з 22 до 25 червня. Його структура залишається незмінною і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями.

«Книжковий Арсенал» відбуватиметься у лівому крилі першого поверху Старого арсеналу.

У 2022 році команда Мистецького арсеналу вирішила не проводити «Книжковий Арсенал» через повномасштабне вторгнення Росії. 

Вперше Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відбувся у 2011 році. Щороку понад 150 українських видавництв презентують свої видання на виставці-ярмарку. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1445
Читайте також
23.06.2021 16:00
Катерина Толокольнікова
«Детектор медіа»
5 104
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду