Книжковий Арсенал-2024  оголосив фестивальну програму

Книжковий Арсенал-2024 оголосив фестивальну програму

9 Травня 2024
674
9 Травня 2024
21:43

Книжковий Арсенал-2024 оголосив фестивальну програму

674
До програми ХIІ Міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал" увійшло близько 160 подій, які відбуватимуться в будівлі Старого Арсеналу в Києві з 30 травня по 2 червня.
Книжковий Арсенал-2024  оголосив фестивальну програму
Книжковий Арсенал-2024  оголосив фестивальну програму

ХIІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" оприлюднив на своєму сайті фестивальну Програму та розпочав продаж квитків. До програми увійшло близько 160 подій, які відбуватимуться в будівлі Старого Арсеналу в Києві з 30 травня по 2 червня.

У перший фестивальний день відбудеться 14 подій — дискусії, презентації, поетичні читання, арттерапевтичний воркшоп та кіноперформанс. 

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 30 травня о 17:00. Продовжить програму в цей день дискусія "Межа всередині нас" (у рамках фокус-теми "Життя на межі") за участі віськовослужбовця та есеїста Павла Казаріна, письменника Олександра Михеда, Нобелівської лавреатки Олександри Матвійчук, правозахисниці Лариси Денисенко, письменниці Олени Стяжкіної та військовослужбовця і філософа Олександра Комарова.. 

Фокус-тема "Життя на межі", кураторами якої стали Тетяна Огаркова та Володимир Єрмоленко, буде представлена 10-ма подіями. 

"Щоби зрозуміти Україну, потрібно бути на фронті, їздити на фронт, допомагати фронту. Щоб зрозуміти Європу, треба зрозуміти Україну. Це і є межа, яка є центром. Нехай навіть це центр, який кровоточить. Дослухаймося до цієї межі. Там не кінець життя. Там його початок. Сьогодні нам здається, що до межі — вісім годин автівкою. Але ця межа проходить всередині нас. Насправді вона завжди проходить всередині нас", - коментують куратори програми "Життя на межі".

Професійна програма цьогоріч підсилює міжнародну складову Фестивалю та започатковує The Book Arsenal Fellowship Program в межах якої Книжковий Арсенал відвідують іноземні видавці та літературні агенти, зацікавлені в українському книговиданні.

Традиційно на Книжковому Арсеналі працюватимуть літературна і професійна програми, програма для дітей та підлітків.

У цьому році на Кнажковому Арсеналі буде представлено і декілька спеціальних програм. Це "Міста на межі", її презентує харківський фестиваль-гість "П’ятий Харків" у співпраці з Харківським літературним музеєм. Куратор програми Євгеній Стасіневич так пояснює її появу:

"Чим можна пояснити сплеск культурного життя Харкова – з харківської та київської перспективи? Чому культура не відпадає "за принципом залишковості", а стає чи не осердям дискусій у суспільній сфері? Чому тепер у нашому житті ще більше розмов про історію, – і якщо воно вже так, то яким є точніший погляд на міста та країну як втілення порубіжності?

Отже, міста, отже, межа. А ще війна та культура. І ми посеред цього. Часто без точних слів, проте з потребою говорити. І хай Місто нам допоможе".

Свою програму також представить і Український ПЕН.

Найбільшу кількість подій містить Програма видавців, яка на ХIІ Книжковому Арсеналі стане наймасштабнішою.

Візуальна складова XIІ Книжкового Арсеналу буде представлена 10 виставками, зокрема Naïve Ukrainian Gardens від Сергія Полежаки.

У межах ХІІ Книжкового Арсеналу можна буде познайомитися з чотирма книжковими колекціями:

  • Колекція видань-переможців конкурсу Найкращий книжковий дизайн
  • Колекція українських візуальних видань Talking Pictures
  • Колекція Showcasing over 100 Award Winning German Photobooks
  • Колекція Книжки з Франції – 2024: книжки для дітей та підлітків, комікси та графічні романи.

Онлайн-квитки на ХІI Книжковий Арсенал можна придбати тут.

Раніше ми повідомляли, що генеральним інформаційним партнером цьогорічного Книжкового Арсеналу буде Суспільне мовлення, а ведуча радіо "Культура", радіопродюсерка та письменниця Олена Гусейнова опікуватиметься літературною програмою.  

Книжковий Арсенал є Міжнародним літературним фестивалем і організовується Мистецьким арсеналом вже в 12-те. Цього річ фестиваль підтриманий Фондом "Партнерство за сильну Україну", який фінансується урядами Великої Британії, Канади, Нідерландів, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швейцарії, Швеції. А також за фінансової підтримки Державного міністерства культури та ЗМІ Німеччини в межах проєкту "Взаємообмін між німецькими та українськими літературними і книжковими секторами".

Фото: сайт Книжкового Арсеналу
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
674
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду