На Болонському ярмарку дитячої книги 2024 Україну представлятимуть 20 видавництв

На Болонському ярмарку дитячої книги 2024 Україну представлятимуть 20 видавництв

5 Квітня 2024
1031
5 Квітня 2024
21:21

На Болонському ярмарку дитячої книги 2024 Україну представлятимуть 20 видавництв

1031
За словами директорки УІК, на ярмарку буде продемонстрована неймовірна сила українського книговидання, яке, попри війну, створює чудові книги для дітей.
На Болонському ярмарку дитячої книги 2024 Україну представлятимуть 20 видавництв
На Болонському ярмарку дитячої книги 2024 Україну представлятимуть 20 видавництв

Україна візьме участь у Болонському ярмарку дитячої книги 2024, який відбудеться з 8 по 11 квітня в м. Болонья (Італія). Про це повідомив Український інститут книги (УІК). Нашу країну на національному стенді представлять 20 видавництв. Серед них «Маміно», «Віват», «Моя книжкова полиця», «Читаріум», «Видавництво Старого Лева» та інші.

«Український інститут книги бере участь у Болонському ярмарку дитячої книги, починаючи з 2018 року. Ми тут, щоб наші голоси почули якнайбільше людей в Європі і у всьому світі. Також ми тут, аби показати неймовірну силу українського книговидання, що створює чудові книги для найменших поколінь читачів, попри жахливу війну», — говорить директорка УІК Олександра Коваль.

Основою дизайну українського національного стенда на Болонському ярмарку дитячої книги стали ілюстрації Олександра Шатохіна з «тихої книжки» «Жовтий метелик». Таку візуальну репрезентацію доповнюватимуть листівки з інформацією про загиблих і депортованих Росією українських дітей, про загиблих письменників і перекладачів на війні або через війну, про зруйновані російською армією об’єкти культурної інфраструктури, зокрема бібліотеки. А також матеріали про українські видавництва, книги яких будуть представлені на національному стенді.

У межах програми Болонського ярмарку дитячої книги запланована подія «Tales of EUkraine: intermediate results», спікерами якої будуть заступниця директорки Українського інституту книги з питань міжнародної співпраці Олена Одинока та заступник директора Федерації європейських видавців Енріко Туррін.

Торік у Болонському ярмарку взяли участь понад 1400 експонентів із близько 90 країн світу. Видавці, ілюстратори, графічні дизайнери, літературні агенти, автори, перекладачі, друкарі, спеціалісти з аудіокниг, продавці книг, бібліотекарі та вчителі — усі вони збираються на подію щовесни, щоб поринути у світ книжок. Цього року почесним гостем ярмарку стала Словенія.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що українське «Видавництво Старого Лева» отримало премію Болонського ярмарку дитячої книжки як найкраще дитяче видавництво 2023 року в Європі.

Також ми писали про те, що, Український інститут книги представив 20 найуспішніших сайтів з продажу книг.

Фото: УІК

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду