«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році

«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році

6 Лютого 2024
1364
6 Лютого 2024
18:39

«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році

1364
12-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч відбудеться з 30 травня до 2 червня. Його структура залишається незмінною і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями.
«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році
«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році

12-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч відбудеться з 30 травня до 2 червня та складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку на першому поверсі Старого арсеналу. Про це йдеться на офіційному сайті події. 

Операторами продажу книжок запрошують стати видавництва та книгарні, які презентуватимуть книжки у секціях «Арткнига», «Художня книга», «Нонфікшн», «Література для дітей і підлітків» та «Мальописи».

Фестиваль фокусуватиметься на книгах про війну, виданих після 2014 року, виданнях, створених ветеранами, учасниками війни та членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців їх окремо представлять у просторі «Вітрина новинок».

У програмі цьогорічного «Книжкового Арсеналу» — події у межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної програми від Українського ПЕН, а також професійні події для видавців.

Зі спеціальною програмою «Книжковий Арсенал» прийматиме Літературний фестиваль-гість «П’ятий Харків». Це буде програма у співпраці та за кураторства Харківського літературного музею.

Лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання пройдуть на п’яти сценах. У межах фестивалю також презентують виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

«Наша команда впевнена, що культура допомагає формувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Однак справа не лише в цьому. З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. Нам не можна зупиняти осмислення нашої дійсності, творення нового, експерименту з ідеями і формами — всього того, що і є культурою.

“Книжковий Арсенал” займається саме цим — створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче. Отже, ми зробимо усе від нас залежне, щоб фестиваль відбувся якнайкраще і цього року», — зазначила гендиректорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

До 29 лютого 2024 року «Книжковий Арсенал» приймає заявки на участь у секціях «Видавці» та «Книгарні». Докладніше про умови участі можна прочитати тут.

До 22 березня 2024 року всі апліканти отримають відповіді про результати добору на вказані у заявках електронні скриньки.

Нагадаємо, міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» заснували у 2011 році. Його вважають однією з найбільших літературно-мистецьких подій країни.

Минулого року фестиваль відкрився 22 червня за участі 77 українських видавництв. Журналістка, виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу, авторка та документалістка Наталя Гуменюк курувала фокус-тему фестивалю «Коли все має значення», а основною літературною програмою опікувалася виконавча продюсерка радіо «Культура», членкиня Радіокомітету Європейської мовної спілки та Українського ПЕН, перекладачка і письменниця Ірина Славінська. 

У 2022 році команда Мистецького арсеналу вирішила не проводити «Книжковий арсенал» через повномасштабне вторгнення Росії. 

Фото: «Книжковий Арсенал»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1364
Читайте також
11.02.2024 10:00
Ігор Кручик
для «Детектора медіа»
1 137
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду