detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
06.02.2024 18:39
«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році
«Книжковий Арсенал» оголосив дати та формат проведення в 2024 році
12-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч відбудеться з 30 травня до 2 червня. Його структура залишається незмінною і складатиметься з двох елементів: програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з відповідними тематичними секціями.

12-ий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» цьогоріч відбудеться з 30 травня до 2 червня та складатиметься з програмної частини та книжкового ярмарку на першому поверсі Старого арсеналу. Про це йдеться на офіційному сайті події. 

Операторами продажу книжок запрошують стати видавництва та книгарні, які презентуватимуть книжки у секціях «Арткнига», «Художня книга», «Нонфікшн», «Література для дітей і підлітків» та «Мальописи».

Фестиваль фокусуватиметься на книгах про війну, виданих після 2014 року, виданнях, створених ветеранами, учасниками війни та членами їхніх родин. Крім ярмарку на стендах видавців їх окремо представлять у просторі «Вітрина новинок».

У програмі цьогорічного «Книжкового Арсеналу» — події у межах фокус-теми фестивалю, літературної програми, програми для дітей та підлітків, спеціальної програми від Українського ПЕН, а також професійні події для видавців.

Зі спеціальною програмою «Книжковий Арсенал» прийматиме Літературний фестиваль-гість «П’ятий Харків». Це буде програма у співпраці та за кураторства Харківського літературного музею.

Лекції, дискусії, перформанси та поетичні читання пройдуть на п’яти сценах. У межах фестивалю також презентують виставкові мистецькі проєкти від сучасних митців.

«Наша команда впевнена, що культура допомагає формувати міжнародну коаліцію на підтримку України. Однак справа не лише в цьому. З нещодавньої історії нам, українцям, чудово відомо, до чого призводить анігіляція культурного життя: занепаду оригінальної думки, втрати політичної суб’єктності, перетворення пережитої трагедії на руйнівну травму. Ми не можемо собі цього дозволити. Нам не можна зупиняти осмислення нашої дійсності, творення нового, експерименту з ідеями і формами — всього того, що і є культурою.

“Книжковий Арсенал” займається саме цим — створює живильне середовище, в якому народжується нове і важливе, де обговорюється складне і гоїться болюче. Отже, ми зробимо усе від нас залежне, щоб фестиваль відбувся якнайкраще і цього року», — зазначила гендиректорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

До 29 лютого 2024 року «Книжковий Арсенал» приймає заявки на участь у секціях «Видавці» та «Книгарні». Докладніше про умови участі можна прочитати тут.

До 22 березня 2024 року всі апліканти отримають відповіді про результати добору на вказані у заявках електронні скриньки.

Нагадаємо, міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» заснували у 2011 році. Його вважають однією з найбільших літературно-мистецьких подій країни.

Минулого року фестиваль відкрився 22 червня за участі 77 українських видавництв. Журналістка, виконавча директорка Лабораторії журналістики суспільного інтересу, авторка та документалістка Наталя Гуменюк курувала фокус-тему фестивалю «Коли все має значення», а основною літературною програмою опікувалася виконавча продюсерка радіо «Культура», членкиня Радіокомітету Європейської мовної спілки та Українського ПЕН, перекладачка і письменниця Ірина Славінська. 

У 2022 році команда Мистецького арсеналу вирішила не проводити «Книжковий арсенал» через повномасштабне вторгнення Росії. 

Фото: «Книжковий Арсенал»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY