Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни за допомогою ШІ перевіряють гаджети населення, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди

Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни за допомогою ШІ перевіряють гаджети населення, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди

11 Січня 2024
2457
11 Січня 2024
04:51

Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни за допомогою ШІ перевіряють гаджети населення, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди

2457
Наразі в тимчасово окупованих регіонах Запорізької області росіяни здійснюють зачищення інформаційного поля та займаються виявленням нелояльних до окупантів місцевих жителів.
Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни за допомогою ШІ перевіряють гаджети населення, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди
Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни за допомогою ШІ перевіряють гаджети населення, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів, яку діяльність проводять кремлівські пропагандисти на тимчасово окупованих територіях, готуючись до «виборів» президента Путіна у березні цього року.  

В етері загальнонаціонального телемарафону він повідомив, що основні зусилля російських окупантів спрямовані на створенні повного інформаційного вакууму для населення тимчасово окупованих територій, передає УНІАН.  

«Це означає, щоб жоден не той меседж, який потрібен російській пропаганді, не проходив на тимчасово окуповану територію. Таким чином вони обрізали можливість вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, доступу до всіх відомих соціальних мереж, до телебачення та радіомовлення», — повідомив Іван Федоров. 

Він додав, що зараз на тимчасово окупованих територіях ворог здійснює зачищення інформаційного поля та виявлення нелояльних до окупантів місцевих жителів. 

«Вони сьогодні за рахунок штучного інтелекту намагаються через інтернет шукати в телефонах, комп’ютерах, різних гаджетах, яку інформацію користувачі хочуть знати. Таким чином вони намагаються вирахувати тих мешканців, які знаходять доступ до об’єктивної і правдивої інформації», — розказав мер Мелітополя. 

Він пояснив, у який спосіб працює інформаційна зачистка для місцевого населення. 

«Наприклад, якщо мешканці тимчасово окупованого Мелітополя через VPN, використовуючи соціальні мережі або месенджери, читають українські або міжнародні новини, то ворог сьогодні найчастіше може це бачити. І до таких людей приходять "у гості", перевіряють телефон. Щонайменше, їх забирають в комендатуру для того, щоб провести профілактичну бесіду. Щонайбільше — забирають в полон, де вже перебувають тисячі наших мешканців», — сказав Федоров.  

Міський голова Мелітополя зауважив, що після створення інформаційного вакууму та обмеження доступу мешканців тимчасово окупованих територій до будь-якої об’єктивної та правдивої інформації включається масова російська пропаганда та «збір підписів за Путіна». 

«Що начебто мешканці тимчасово окупованої території підтримують Путіна. Потім вони урочисто везуть ці підписи до Москви і показують, що нібито тимчасово окуповані території також його підтримують. Звичайно, що це неправда. Наші мешканці, які вимушено залишилися в тимчасовій окупації, жодні підписи за Путіна не ставлять, тому що продовжують чекати на повернення Збройних сил України», — підкреслив Федоров.  

Він додав, що з пропагандистською метою російські окупанти масово вивозять українських дітей та підлітків до Росії на «вихідні або канікули». 

«В цій програмі "вихідного дня" точно є візит до якогось пропагандистського закладу або до іншого місця, де масово накачують пропагандою і в такій спосіб намагаються перепрошити наших дітей», — зазначив Федоров.  

За його словами, найближчими днями росіяни мають намір провести конференцію в Москві, куди збирають актив з тимчасово окупованих територій Запорізької області, який буде складатися з колаборантів та представників окупаційної влади. 

«Також будуть це все подавати, що начебто мешканці тимчасово окупованого Мелітополя підтримують терориста Путіна і тому приїхали підтримати на конференцію», — резюмував міський голова Мелітополя. 

Раніше ми повідомляли, що по квартирах на тимчасово окупованих територіях «волонтери» та російські солдати примусово збирають підписи на підтримку кандидата в президенти РФ Путіна

Також на тимчасово окупованих територіях України розгортають діяльність політтехнологи Кремля, які мають створити видимість активної підтримки Путіна з боку населення тимчасово окупованих територій під час «виборів президента РФ», а окупанти планують залучати «волонтерів» з Росії під час проведення «виборів» президента РФ у березні 2024-го. 

Нагадаємо, 11 грудня Центральна виборча комісія РФ прийняла рішення щодо можливості проведення виборів президента Росії у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України. Так звані вибори  проходитимуть протягом трьох днів — з 15 по 17 березня 2024 року.   

У прикордонних з Україною Бєлгородській, Брянській і Курській областях Росії, а також на тимчасово окупованих український територіях планують використовувати дві «додаткові форми голосування». Одна з них — голосування на прибудинкових територіях та інших місцях за межами виборчих дільниць. Друга — «голосування груп виборців, які проживають у населених пунктах та інших місцях, де відсутні приміщення для голосування і транспортне сполучення з якими утруднено». Йдеться про пункти голосування в автобусах.  

18 грудня Євросоюз оголосив, що у списки 12-го пакету санкцій проти РФ включені всі 14 членів Центральної виборчої комісії Росії.  

Перед виборами президента в Росії збільшують витрати на Russia Today та виробництво «Соловьёв Live».   

Раніше ми також писали про те, що російський уряд продовжує обмежувати доступ громадян до інтернету та посилювати контроль над інфопростором перед президентськими виборами 2024 року.   

17 листопада прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав постанову, яка дозволяє Роскомнагляду блокувати сайти, які публікують інформацію про способи обходу ресурсів, заблокованих російським урядом. 

Фото з сайту «Слідство.Інфо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду