Окупанти обіцяють пенсіонерам гроші за голосування на псевдовиборах президента РФ

Окупанти обіцяють пенсіонерам гроші за голосування на псевдовиборах президента РФ

4 Березня 2024
1871
4 Березня 2024
22:16

Окупанти обіцяють пенсіонерам гроші за голосування на псевдовиборах президента РФ

1871
Загарбники обходять домівки пенсіонерів на тимчасово окупованих територіях і пропонують «гуманітарну допомогу», але умовою її отримання є заповнення виборчого бюлетеня.
Окупанти обіцяють пенсіонерам гроші за голосування на псевдовиборах президента РФ
Окупанти обіцяють пенсіонерам гроші за голосування на псевдовиборах президента РФ

За участь у псевдовиборах президента РФ на тимчасово окупованих територіях росіяни пропонують 5 тис. рублів. Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій.

Окупанти обходять домівки пенсіонерів і пропонують «гуманітарну допомогу», але умовою її отримання є заповнення виборчого бюлетеня. Як зазначає ЦНС, кошти видають навіть без наявності паспорта РФ.

«Такі дії направлені на завищення явки, що за задумом кремля має легалізувати окупацію. Проте “вибори”, як й окупація, не будуть визнані світовою спільною, які б дії не вчиняла москва», — наголошують у Силах спецоперацій.

Центр національного спротиву також закликав українців з ТОТ повідомляти про учасників «виборчих дільниць» та про інших колаборантів, які допомагають окупантам проводити незаконні вибори президента РФ у тимчасово захоплених регіонах України. «Кожна з цих осіб після деокупації понесе відповідальність за свої дії. Анонімність звернень гарантована», — зазначили співробітники Центру.

Як раніше повідомляв «Детектор медіа», Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає незаконно організовані вибори президента Росії на тимчасово окупованих територіях України інформаційно-психологічною операцією РФ.

«Щодо псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України — вважаємо цю акцію інформаційно-психологічною операцією. З виборами, як раніше, так і цього року, ця операція нічого спільного не має», — сказав Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що на цих «виборах» не буде ні спостерігачів, ні можливості в людей вільно висловити свою позицію.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародних партнерів, іноземні медіа та незалежних репортерів не висвітлювати псевдовибори на тимчасово окупованих українських територіях.

Нагадаємо також, що політичне керівництво Росії наказало окупаційним адміністраціям на тимчасово окупованих територіях України забезпечити серед місцевої молоді високий рівень, не нижче 72%, підтримки Путіна на так званих «виборах президента» РФ. В університетах у тимчасово захоплених регіонах набирають «спостерігачів» для незаконних виборів президента РФ.

Нещодавно на окупованих територіях стартував так званий «фестиваль молоді» в рамках передвиборчої агітації за Путіна, на який росіяни звозять  з різних країн представників правих та лівих радикальних рухів, фінансованих Кремлем.  

Щоб створити видимість високої явки, Кремль допускає «голосування» за місцем проживання без російського паспорта. Це відкриває простір для фальсифікацій. Окупанти на захоплених територіях проводять перевірки будинків: якщо в оселях виявлять мешканців,  їх змусять «голосувати» вдома на незаконних виборах президента РФ. Також по квартирах мешканців ТОТ «волонтери» та російські солдати примусово збирають підписи на підтримку кандидата в президенти РФ Путіна

Окрім цього, під час підготовки до незаконних виборів російські загарбники за допомогою штучного інтелекту перевіряють гаджети місцевого населення тимчасово захоплених регіонів, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди.

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1871
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду