СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»

СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»

4 Жовтня 2023
457
4 Жовтня 2023
12:43

СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»

457
На співпрацю Маріанна Скорнякова погодилась добровільно. Вона проводила інформаційно-пропагандистський супровід підготовки до «голосування».
СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»
СБУ оголосила підозру спікерці «виборчої комісії ЛНР»

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності «заступниці голови виборчої комісії ЛНР» Маріанні Скорняковій. Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

У спецслужбі наголосили, що фактично Скорнякова виконувала функцію спікерки «виборчої комісії». Вона, зокрема, проводила інформаційно-пропагандистський супровід підготовки до «голосування».

Також вона організувала навчання для представників російських партій, зареєстрованих на окупованій частині Луганської області, була залучена до питань фінансування виборчої кампанії, реєстрації кандидатів, порушень «виборчого законодавства».

На посаду «заступниці голови ВК ЛНР» Скорнякова погодилася добровільно в липні 2023 року.

10 вересня вона провела підсумкове засідання «виборчої комісії ЛНР», на якому підтвердили проведення незаконних «виборів» на тимчасово окупованій території Луганської області та затвердили їхні результати.

Їй загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Нагадаємо, нещодавно Служба безпеки України затримала ще двох організаторок псевдореферендуму, який Росія провела під час тимчасової окупації правобережної частини Херсонщини у 2022 році. 

Фото: пропагандистський сайт «ЛИЦ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду