Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни фіксують будинки, де живуть люди, щоб забезпечити «голосування» вдома

Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни фіксують будинки, де живуть люди, щоб забезпечити «голосування» вдома

12 Лютого 2024
842
12 Лютого 2024
21:59

Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни фіксують будинки, де живуть люди, щоб забезпечити «голосування» вдома

842
З 17 лютого окупанти проведуть “подомовой обход”, мета якого – нібито повідомити місцеве населення про особливості виборчого процесу. Фактично ж буде проводитися агітація та залякування жителів ТОТ, аби ті не саботувати “вибори”, як це відбувалося під час “місцевих виборів” 2023 року та “референдуму” 2022 року.
Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни фіксують будинки, де живуть люди, щоб забезпечити «голосування» вдома
Підготовка до «виборів» Путіна на ТОТ: росіяни фіксують будинки, де живуть люди, щоб забезпечити «голосування» вдома

Представники російських окупаційних адміністрацій поводять перевірки будинків, щоб зафіксувати помешкання, де проживають люди. Якщо в оселях будуть виявлені мешканці,  ці об’єкти стануть першими для «голосування» вдома під час незаконних виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За інформацією ЦНС, уже з 17 лютого окупанти проведуть «побудинковий обхід», мета якого  — нібито повідомити місцеве населення про особливості виборчого процесу.  Фактично ж буде проводитися агітація та залякування жителів ТОТ, щоб ті не саботувати «вибори», як це відбувалося під час  «місцевих виборів» 2023 року та «референдуму» 2022 року.

У Центрі зазначили, що під час фейкових виборів до місцевих рад у Бердянську так звана виборча комісія намалювала явку в 37 786 тис. виборців. Ця цифра виявилася більшою, ніж кількість мешканців міста, які брали участь у законних місцевих виборах 2020 року. 

«Фактично, росіяни вкотре проведуть насильницькі заходи задля того, аби створити максимальну картинку “волевиявлення”. Що є грубим порушенням міжнародного права», — наголошують у Центрі національного спротиву.

Раніше ми повідомляли, що Кремль вирішив провести «дострокове голосування» на тимчасово окупованих територіях України в межах виборів президента РФ. У самій Росії голосування під час виборів президента, призначених на березень, буде триденним. Натомість на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей «голосування» почнеться раніше. Конкретні терміни дострокового «волевиявлення» поки не називають — їх повинні визначити призначені Росією окупаційні адміністрації на місцях.

Проводити дострокове голосування на виборах, за російським законодавством, дозволено «у важкодоступних місцевостях». Такими Кремль вважає тимчасово захоплені території України. Там «виборцям» нададуть можливість «проголосувати» або заздалегідь вдома, або безпосередньо на дільниці в основні три дні голосування.

Також російські загарбники створили ще одну пропагандистську газету перед так званими президентськими виборами на тимчасово окупованих Росією територіях України. За даними українського підпілля, на ТОТ Херсонщини, зокрема, тиражують безкоштовні примірники газети під назвою «Право на вибір». Пропагандистське видання редагує окупаційна «виборча комісія»

В університетах на ТОТ окупанти набирають «спостерігачів» для незаконних виборів президента РФ. Щоб створити видимість високої явки, Кремль допускає «голосування» за місцем проживання без російського паспорта. Це відкриває простір для фальсифікацій.

Окрім цього, під час підготовки до незаконних виборів Путіна російські загарбники за допомогою штучного інтелекту перевіряють гаджети місцевого населення тимчасово захоплених регіонів, щоб виявити, яку саме інформацію хочуть знати люди.

А по квартирах мешканців ТОТ «волонтери» та російські солдати примусово збирають підписи на підтримку кандидата в президенти РФ Путіна

Фото: колаж із сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду