Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу

Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу

11 Грудня 2023
6638
11 Грудня 2023
13:08

Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу

6638
Про це експрезидент України сказав в інтерв'ю британському виданню The Guardian.
Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу
Кучма припустив, що одержимість Путіна Україною може бути проявом психічного розладу

Зацикленість президента Росії Володимира Путіна на Україні може бути проявом психічного розладу. Таку думку висловив другий президент України Леонід Кучма в інтерв'ю британському виданню The Guardian.

«Люди кажуть, що його (Володимира Путіна. — “ДМ”) одержимість Україною — це свого роду манія чи психічний розлад. Можливо, це правда», — сказав Кучма.

Український експрезидент також розповів, як і де зустрів перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За його словами, 24 лютого 2022 року він разом із дружиною Людмилою перебував у центрі Києва, вони прокинулись від вибухів.

«Я був упевнений, що Путін здатний вторгнутися, але не впевнений, чи вирішить він вторгнутися, — сказав він. — …Це було жахливо, шок. Я бачив на вулиці два бомбардувальники, які пролетіли над моєю головою».

Путін ставить собі за мету не лише захоплення української землі, а й знищення «концепції» самої України як «конкурентної альтернативи Росії», переконаний Кучма. 

«Доказом цього є жахливі людські втрати та репутаційні жертви, на які Путін готовий піти заради цього», — вважає він.

В інтерв’ю Кучма також сказав, що уважно стежить за тим, як західні партнери надають Україні підтримку в протистоянні з Росією.

«Ми маємо сподіватися, що Байден зможе провести закон. США втратили Афганістан. Поразка України означає втрату США обличчям перед усім світом», — сказав другий президент України. На запитання, чи зможе Київ перемогти в умовах, коли міжнародна солідарність, здається, слабшає, він відповів: «Я вірю у перемогу. Я не можу існувати інакше».

Як повідомляв «Детектор медіа», у листопаді цього року вийшла нова книга Леоніда Кучми «Україна — не Росія. Двадцять років потому».

Раніше ми також писали, що, як випливає із розслідування Михайла Ткача «Батальйон Монако», Леонід Кучма — один із тих українських віпбіженців, які облюбували Лазуровий берег у Франції.

У серпні 2022-го Леонід Кучма дав «ВВС News Україна» перше інтерв’ю з початку повномасштабної агресії РФ проти України. У своїй публікації ми наводили головне з того, що сказав другий президент.

Фото: скриншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6638
Читайте також
20.08.2018 14:08
Ярослав Зубченко
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду