У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами

У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами

28 Січня 2024
2944
28 Січня 2024
20:42

У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами

2944
Такими заходами окупанти проявляють особливу увагу до всього, що насаджує «русскую культуру» - від перейменування топонімів на російський манер до репертуару вистав та пісень локальних ансамблів і колективів. Крім того, культурних колаборантів таким чином мобілізують агітувати за Путіна в кампанії до президентських виборів, які мають відбутися у березні цього року.
У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами
У Мелітополі росіяни нагородили місцевих «діячів культури», які співпрацюють з окупантами

У  Мелітополі, який росіяни оголосили центром тимчасово окупованих територій Запорізької області, окупанти провели черговий захід відзначення найбільш старанних колаборантів, повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що без жодної прив’язки до будь-яких дат було проведено нагородження  працівників сектору «культури» — співробітників музеїв, клубів, бібліотек та артистів творчих колективів. Повідомляється, що нагородження пройшло досить скромно: «діячам культури» окупанти вручили поліетиленовий пакетик сувенірів та грамоти в рамочці. 

«Такий вияв уваги до даної сфери не випадковий. Росіяни проявляють особливу увагу до всього, що насаджує “русскую культуру” — починаючи від перейменування топонімів на російський манер, аж до репертуару вистав та пісень локальних ансамблів і колективів. А ще дану категорію мобілізують таким чином агітувати за правлячу партію та кремлівського диктатора, який готується до чергового фарсу під назвою “вибори президента рф”», — акцентують у ЦНС.

У Центрі також повідомили, що оскільки окупанти висвітлюють такі заходи в медіа, то низку колаборантів вдається ідентифікувати, і після деокупації цих територій їх буде притягнуто до відповідальності перед законом України.

«Росіяни залишили таких горе-активістів при відступі з Харківщини та Херсонщини, уже чимало з них відбувають покарання в пенітенціарних закладах. На даний час завдяки небайдужим громадянам відповідні органи збирають доказову базу та формують справу на кожного зрадника, який вирішив працювати на ворога за нікчемні продуктові пакети та значки», — наголошують у Центрі національного спротиву.  

Там також нагадали, що повідомити про колаборантів та їхню діяльність на користь ворога  можна у Спротив.Бот.

Раніше ми повідомляли, що росіяни в тимчасово окупованому Мелітополі змінюють етнічний склад населення. До повномасштабного вторгнення в Мелітополі проживало 150 тисяч людей. За два роки окупації близько 90 тисяч виїхали до інших населених пунктів України та за кордон. Нині в місті залишилося 60 тисяч корінних мешканців, проте приблизно стільки ж приїхало з РФ.

Нагадаємо також, що у вересні 2023 року очільниці окупаційного «міносвіти» в Мелітополі СБУ оголосила підозру. Перед цим колаборантка отримала орден від Путіна за «успіхи» в русифікації українських шкіл у тимчасово окупованій частині Запорізької області. 

Фото: колаж Центру національного спротиву

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду