В Енергодарі окупанти глушать зв'язок, щоб приховати свої дії

В Енергодарі окупанти глушать зв'язок, щоб приховати свої дії

29 Лютого 2024
2794
29 Лютого 2024
21:18

В Енергодарі окупанти глушать зв'язок, щоб приховати свої дії

2794
Росіяни також намагаються позбавити місцевих жителів можливості передавати інформацію Силам Оборони про переміщення ворога.
В Енергодарі окупанти глушать зв'язок, щоб приховати свої дії
В Енергодарі окупанти глушать зв'язок, щоб приховати свої дії

У тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області росіяни масово глушать інтернет і телефонний зв’язок, щоби приховати свої дії. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

У ЦНС зазначають, що попри заяви своєї власної пропаганди, російським окупантам насправді відомі реалії: вони лише загарбники, які не мають підтримки місцевих жителів. Відтак ворог глушить зв’язок, щоб українці не передавали інформацію Силам оборони про переміщення ворога.

У Центрі стверджують, що такі дії агресора не приносять результатів, «адже повністю позбавити зв’язку у ворога не вийде, а українців на ТОТ — більшість, і вони постійно передають інформацію щодо реального стану речей на своїй рідній землі».

«Відтак росіяни будуть й далі вмирати через хворі амбіції свого керівництва та сліпу віру пропагандистам у москві», — попереджають Сили спеціальних операцій.

У Центрі національного спротиву закликали українців і надалі передавати інформацію про ворога у спеціальному чатботі. 

Нагадаємо, в січні тодішній офіційний мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров  повідомив, що основні зусилля російських окупантів спрямовані на створення повного інформаційного вакууму для населення тимчасово окупованих територій. За його словами, ворог обрізав можливість вільного доступу до інтернету, до всіх відомих соціальних мереж, до телебачення та радіомовлення. Крім того, росіяни, користуючись інструментами штучного інтелекту, «намагаються через інтернет шукати в телефонах, комп’ютерах, різних гаджетах, яку інформацію користувачі хочуть знати. Таким чином вони намагаються вирахувати тих мешканців, які знаходять доступ до об’єктивної і правдивої інформації», — розказав Іван Федоров.  

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2794
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду