СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви

СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви

11 Грудня 2023
10402
11 Грудня 2023
15:06

СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви

10402
Голова СБУ Василь Малюк: «Смерть — це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам та їхнім пособникам».
СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви
СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви

У відповідь на численні запити від ЗМІ щодо причетності СБУ до ліквідації злочинця і зрадника Іллі Киви відомство виступило з офіційним коментарем.

«Служба безпеки України проводить дуже багато успішних спецоперацій, зокрема і тих, які несуть заслужене покарання воєнним злочинцям і ворогам України. І як зазначав раніше Голова СБУ Василь Малюк, смерть — це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам та їх пособникам», — ідеться в повідомленні.

Також Василь Малюк, нагадали у відомстві, неодноразово наголошував, що вороги України обов’язково будуть відповідати за свої злочини: і перед Богом, і перед українським народом — по закону і по моралі. 

Ситуація з ліквідацією Іллі Киви лише підтверджує ці слова, наголосили в Службі безпеки України і пообіцяли, що всі деталі спецоперацій, які здійснюють її співробітники, суспільство дізнається після неминучої перемоги України.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що у Підмосков’ї знайшли мертвим колаборанта Іллю Киву. Спершу про його загибель повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а згодом інформацію про ліквідацію держзрадника підтвердили в ГУР Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив: «Можемо підтвердити, що Кива — все. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму».

Згодом Слідчий комітет Росії повідомив, що колишнього народного депутата України Іллю Киву вбили під час прогулянки в парковій зоні підмосковного готельного комплексу. На його тілі виявили два кульових поранення — у груди та голову, поруч знайшли дві пістолетні гільзи. 

Читайте також:

Ілля Кива — колишній народний депутат України 9-го скликання від нині забороненої проросійської політичної партії «ОПЗЖ». У минулому член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, радник міністра внутрішніх справ (на той час — Арсена Авакова) та голова Соціалістичної партії України (2017–2019 роки). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правого сектору» (2014). Фігурант Реєстру зрадників. 

Ще в січні 2022 року Кива втік до Іспанії, а на початку масштабної агресії перебрався до Росії, де відвідував ефіри російський пропагандистів і повторював фейки про «один народ».

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. 

10 березня 2022 року Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід — тримання під вартою. У серпні 2023-го йому повідомили про підозру в пропаганді війни та насильницької зміни конституційного ладу. 

У листопаді 2023 року Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України.

Читайте також:

На фото — голова СБУ Василь Малюк

Фото: СБУ

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10402
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду