Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову

Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову

7 Грудня 2023
904
7 Грудня 2023
10:21

Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову

904
На місці події знайшли дві пістолетні гільзи, патрон та інші предмети.
Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову
Слідком РФ: Киву вбили двома пострілами — у груди та в голову

Колишнього народного депутата України Іллю Киву, тіло якого знайшли в парковій зоні підмосковного готельного комплексу, вбили під час прогулянки. На його тілі виявили два кульових поранення — у груди та голову, поруч знайшли дві пістолетні гільзи. Про це повідомив Слідчий комітет Росії. 

«6 грудня Кива гуляв територією парку, що прилягає до котеджного селища, де невідомий зробив у нього кілька пострілів. Від отриманих поранень потерпілий помер на місці... На тілі загиблого виявлено два кульових вогнепальних поранення», — йдеться у повідомленні.

Російські слідчі та криміналісти провели огляд місця події, під час якого вилучили змиви, дві пістолетні гільзи, патрон та інші предмети. Також оглянули автомобіль Киви та готельний номер, у якому він проживав останні місяці.

У Слідкомі РФ розповіли також про те, що кримінальну справу за фактом вбивства і незаконного обігу зброї передали для подальшого розслідування у перше управління з розслідування особливо важливих справ ДСУ СК Росії в Московській області. 

Призначені судово-медична, молекулярно-генетична, фізико-хімічна, комплексна молекулярно-генетична та балістична судові експертизи.

Слідком зазначив, що тривають допити свідків, проводяться оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб, причетних до ліквідації Киви.

Раніше повідомлялось про те, що у Підмосков’ї знайшли мертвим колаборанта Іллю Киву. Спершу про його загибель повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а згодом інформацію про ліквідацію держзрадника підтвердили в ГУР Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив: «Можемо підтвердити, що Кива — все. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму».

Ілля Кива — колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії «ОПЗЖ». У минулому член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, радник міністра внутрішніх справ (на той час — Арсена Авакова) та голова Соціалістичної партії України (2017–2019 роки). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правого сектору» (2014). Фігурант Реєстру зрадників. 

Ще у січні 2022 року Кива втік до Іспанії, а на початку масштабної агресії перебрався до Росії, де відвідував етери російський пропагандистів і повторював фейки про «один народ».

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. 

10 березня 2022 року Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід — тримання під вартою. У серпні 2023-го йому повідомили про підозру в пропаганді війни та насильницької зміни конституційного ладу. 

У листопаді 2023 року Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України. Про це повідомив Личаківський районний суд Львова, який виніс вирок.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
904
Читайте також
08.12.2023 11:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
2 440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду