Василь Малюк розповів деталі ліквідації Киви, Татарського та важкого поранення Прилєпіна

Василь Малюк розповів деталі ліквідації Киви, Татарського та важкого поранення Прилєпіна

25 Березня 2024
6472
25 Березня 2024
21:43

Василь Малюк розповів деталі ліквідації Киви, Татарського та важкого поранення Прилєпіна

6472
Водночас голова СБУ наголосив, що українська спецслужба ніколи не підтвердить і не прокоментує ці операції.
Василь Малюк розповів деталі ліквідації Киви, Татарського та важкого поранення Прилєпіна
Василь Малюк розповів деталі ліквідації Киви, Татарського та важкого поранення Прилєпіна

Службі безпеки України відомі деталі ліквідації низки зрадників, які перебували на території РФ, а також російських терористів, які підбурювали до вбивств українців та катували захисників України. Про це голова СБУ, генерал-лейтенант Василь Малюк розповів в інтерв’ю ведучій і головній редакторці «Фактів ICTV»  Олені Фроляк

Василь Малюк, зокрема, поділився деталями ліквідації звинуваченого в держзраді екснардепа Іллі Киви та «рупора» ПВК «Вагнер» і терориста Владлена Татарського, а також розповів, за яких обставин важкі поранення отримав російський пропутінський письменник і терорист Захар Прилєпін.  

Відповідаючи на питання, чи причетні співробітники СБУ до ліквідації цих осіб, очільник відомства зазначив: «Питання ви задаєте на адресу, проте жодним чином ми не будемо визнавати цього».  

Водночас, сказав Малюк, такий зрадник України, як Ілля Кива, тривалий час працював на ворога, збирав і передавав інформацію Росії, після чого виїхав на територію країни-терористки й підігравав російським спецслужбам, виконуючи свою роль у проведені спеціальних інформаційних операцій проти України. 

«Він керував низкою агентурних проникнень в Україні, займався, зокрема, підготовкою диверсійних актів та низки всього іншого. Засуджений заочно до 14 років позбавлення волі», — розповів голова СБУ. 

З наявної у спецслужб України інформації, при ліквідації Киви була застосована короткоствольна нарізна зброя; спочатку був зроблений постріл у грудину, а потім був здійснений контрольний постріл у голову. 

«Він залишився назавжди поряд із місцем свого проживання в Підмосков’ї», — підсумував Малюк. 

     Читайте також: 

Щодо Владлена Татарського голова СБУ сказав, що спецслужбі відомі деталі біографії та ліквідації терориста. 

«Це негідник. Просто немає слів, як назвати цю особу. До 2014 року він був ув’язнений у тюрмах Донеччини. Потім “днрівці” його звільнили, і він почав воювати в різних незаконних збройних формуваннях і вбивати українців», — розповів Малюк. 

Згодом Татарський набрав певної публічної ваги, завдяки чому став «рупором» окупантів на Донбасі та найманців із ПВК «Вагнер». 

«Він хизувався тим, що він вбивав, ґвалтував і багато чого іншого. Свого часу щодо українських військовополонених він запровадив підпільну тюремну субкультуру. Він організовував зґвалтування наших військовополонених. Тому він кармічно відповів перед українським народом», — наголосив голова СБУ. 

Малюк нагадав, що ліквідація терориста відбулася під час публічного заходу, де йому вручили статуетку у вигляді самого Татарського, в якій було 400 грамів термобаричної речовини, що спрацювала «як бритва» щодо нього. 

     Читайте також: 

Українська Служба безпеки також володіє відомостями щодо спроби ліквідації Захара Прилєпіна, який очолював одне з незаконних збройних формувань на Донбасі. 

Василь Малюк нагадав, що цей терорист активно поширював наративи про те, що українців потрібно вбивати, а також розповідав, як саме це потрібно робити. 

«Справжній воєнний злочинець. Їхав на свою дачу, й по дорозі відбулось спрацювання відповідної танкової міни. В той день за кермом був його водій, також воєнний злочинець, який вбивав наших співгромадян. Водій загинув на місці, а Прилєпін був суттєво і тяжко поранений: був травмований таз, ноги, і, вибачте, він залишився без геніталій. Хай він так далі живе і насолоджується життям», — сказав очільник СБУ. 

За словами Василя Малюка, такі ситуації з ліквідацією ворогів України можна перелічувати ще довго, але «занадто багато часу ми присвячуємо цим негідникам». Він підкреслив, що ці зрадники й терористи віддають «кармічні борги» перед українським народом. 
Водночас Малюк наголосив, що Служба безпеки України ніколи це не підтвердить і не прокоментує.

 Фото: сайт СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6472
Читайте також
08.12.2023 11:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
2 438
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду