detector.media
11.12.2023 15:06
СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви
СБУ зробила офіційну заяву щодо ліквідації Іллі Киви
Голова СБУ Василь Малюк: «Смерть — це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам та їхнім пособникам».

У відповідь на численні запити від ЗМІ щодо причетності СБУ до ліквідації злочинця і зрадника Іллі Киви відомство виступило з офіційним коментарем.

«Служба безпеки України проводить дуже багато успішних спецоперацій, зокрема і тих, які несуть заслужене покарання воєнним злочинцям і ворогам України. І як зазначав раніше Голова СБУ Василь Малюк, смерть — це єдина перспектива, яку ми можемо запропонувати окупантам та їх пособникам», — ідеться в повідомленні.

Також Василь Малюк, нагадали у відомстві, неодноразово наголошував, що вороги України обов’язково будуть відповідати за свої злочини: і перед Богом, і перед українським народом — по закону і по моралі. 

Ситуація з ліквідацією Іллі Киви лише підтверджує ці слова, наголосили в Службі безпеки України і пообіцяли, що всі деталі спецоперацій, які здійснюють її співробітники, суспільство дізнається після неминучої перемоги України.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що у Підмосков’ї знайшли мертвим колаборанта Іллю Киву. Спершу про його загибель повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а згодом інформацію про ліквідацію держзрадника підтвердили в ГУР Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив: «Можемо підтвердити, що Кива — все. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму».

Згодом Слідчий комітет Росії повідомив, що колишнього народного депутата України Іллю Киву вбили під час прогулянки в парковій зоні підмосковного готельного комплексу. На його тілі виявили два кульових поранення — у груди та голову, поруч знайшли дві пістолетні гільзи. 

Читайте також:

Ілля Кива — колишній народний депутат України 9-го скликання від нині забороненої проросійської політичної партії «ОПЗЖ». У минулому член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, радник міністра внутрішніх справ (на той час — Арсена Авакова) та голова Соціалістичної партії України (2017–2019 роки). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правого сектору» (2014). Фігурант Реєстру зрадників. 

Ще в січні 2022 року Кива втік до Іспанії, а на початку масштабної агресії перебрався до Росії, де відвідував ефіри російський пропагандистів і повторював фейки про «один народ».

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. 

10 березня 2022 року Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід — тримання під вартою. У серпні 2023-го йому повідомили про підозру в пропаганді війни та насильницької зміни конституційного ладу. 

У листопаді 2023 року Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України.

Читайте також:

На фото — голова СБУ Василь Малюк

Фото: СБУ

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY