ЗМІ отримали  від джерел з СБУ фото та відео з місця ліквідації Іллі Киви

ЗМІ отримали від джерел з СБУ фото та відео з місця ліквідації Іллі Киви

11 Грудня 2023
2378
11 Грудня 2023
12:41

ЗМІ отримали від джерел з СБУ фото та відео з місця ліквідації Іллі Киви

2378
На оприлюднених кадрах видно тіло Киви, яке лежить на снігу, та спостережний пункт.
ЗМІ отримали  від джерел з СБУ фото та відео з місця ліквідації Іллі Киви
ЗМІ отримали  від джерел з СБУ фото та відео з місця ліквідації Іллі Киви

Низка українських ЗМІ оприлюднили фото та відео, надані джерелами у Службі безпеки України, з місця ліквідації підозрюваного в державній зраді екснардепа від «ОПЗЖ» Іллі Киви. Такі публікації, зокрема, вийшли на «Українській правді», hromadske, NV«Укрінформі».

На оприлюднених кадрах видно тіло Киви, яке лежить на снігу. Біля нього видніються плями крові.

Фото: ЗМІ від джерел з СБУ

Окремо на відео видно спостережний пункт. Як повідомляє джерело ЗМІ, недалеко від цього місця Кива часто знімав свої пропагандистські відеоролики.

Джерело зазначає, що Кива був однією з пріоритетних цілей, його «вели» давно, вивчали до деталей маршрути пересування, розпорядок дня та звички. Попри серйозну охорону, СБУ ліквідувала його під Москвою.

«Це сигнал усім зрадникам та воєнним злочинцям, які перейшли на сторону ворога. Памʼятайте — Росія вас не захистить. Як зазначав раніше голова СБУ Василь Малюк, смерть — це єдина перспектива, яка чекає ворогів України», — додало джерело.

Фото: ЗМІ від джерел з СБУ

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що у Підмосков’ї знайшли мертвим колаборанта Іллю Киву. Спершу про його загибель повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а згодом інформацію про ліквідацію держзрадника підтвердили в ГУР Міноборони України. Представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив: «Можемо підтвердити, що Кива — все. І така доля спіткає інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму».

Згодом Слідчий комітет Росії повідомив, що колишнього народного депутата України Іллю Киву вбили під час прогулянки в парковій зоні підмосковного готельного комплексу. На його тілі виявили два кульових поранення — у груди та голову, поруч знайшли дві пістолетні гільзи. 

Читайте також:

Ілля Кива — колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії «ОПЗЖ». У минулому член комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, радник міністра внутрішніх справ (на той час — Арсена Авакова) та голова Соціалістичної партії України (2017–2019 роки). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правого сектору» (2014). Фігурант Реєстру зрадників. 

Ще в січні 2022 року Кива втік до Іспанії, а на початку масштабної агресії перебрався до Росії, де відвідував етери російський пропагандистів і повторював фейки про «один народ».

15 березня 2022 року Верховна Рада позбавила Киву мандата народного депутата. 

10 березня 2022 року Личаківський райсуд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід — тримання під вартою. У серпні 2023-го йому повідомили про підозру в пропаганді війни та насильницької зміни конституційного ладу. 

У листопаді 2023 року Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна у справі про державну зраду та посягання на територіальну цілісність України.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2378
Читайте також
08.12.2023 11:00
Олександр Морський
для «Детектора медіа»
2 445
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду