Міністр оборони Болгарії заявив, що російська пропаганда знижує боєздатність країни

Міністр оборони Болгарії заявив, що російська пропаганда знижує боєздатність країни

17 Листопада 2023
2022
17 Листопада 2023
12:16

Міністр оборони Болгарії заявив, що російська пропаганда знижує боєздатність країни

2022
Тодор Тагарев: «Якщо Україна програє, будьте готові щонайменше подвоїти ресурси, які Болгарія виділяє на оборону».
Міністр оборони Болгарії заявив, що російська пропаганда знижує боєздатність країни
Міністр оборони Болгарії заявив, що російська пропаганда знижує боєздатність країни

Постійний страх війни, присутній у громадян Болгарії, значною мірою підживлюється російською дезінформацією і впливає на боєздатність армії. Про це заявив міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев, повідомляє Euroactiv.

Відповідаючи на критику проросійських соціалістичної партії та партії «Возраждане» під час дебатів щодо вотуму недовіри, Тагарев звинуватив обидві політсили в поширенні дезінформації, вказавши на те, що це зменшує бажання молоді робити кар’єру в армії. «Це яскравий приклад того, що дезінформаційна кампанія парламентських партій знижує боєздатність країни», — сказав Тагарев.

За даними міністерства оборони Болгарії, кількість заявок до військових академій впала на 35%, а кількість курсантів зменшилась на 45%.

Відповідаючи на занепокоєння щодо надання Болгарією військової допомоги Україні, Тагарев сказав, що країна надає допомогу жертві неспровокованої агресії. «Захищаючи себе, Україна захищає Європу від Кремля. Якщо Україна програє, будьте готові щонайменше подвоїти ресурси, які Болгарія виділяє на оборону», — додав він.

Тагарев також зазначив, що підтримка України є національним стратегічним інтересом Болгарії, пише видання Novinite. «Мир буде відновлено лише тоді, коли авторитарний режим Путіна програє цю війну. Саме розуміючи це, Болгарія приєдналася до загальної політики Союзу щодо надання військової допомоги Україні відповідно до заявлених потреб, не порушуючи норм забезпечення збройних сил озброєнням та боєприпасами», — пояснив міністр оборони.

Нагадаємо, раніше, під часу візиту до України, міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев визнав потужний вплив російської пропаганди на Болгарію. Він сказав, що в інформаційному просторі країни вживають заходів для зменшення впливу російської пропаганди, проте наразі Болгарія не має розвиненого концепту боротьби з пропагандою РФ, що є проблемою.

Також ми писали про те, що міністр транспорту Болгарії Ґеорґі Ґвоздейков звинуватив російську пропаганду у провокації фермерських протестів проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. 

На фото — міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев

Фото: novinite.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2022
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду