У Києві зник болгарський журналіст Венцислав Георгієв Відінські-РайлескуUNIAN

11 Лютого 2003
611
11 Лютого 2003
12:56

У Києві зник болгарський журналіст Венцислав Георгієв Відінські-РайлескуUNIAN

611
У Києві зник болгарський журналіст Венцислав Георгієв Відінські-РайлескуUNIAN
Вчора пізно ввечері у Києві невідомими особами був викрадений журналіст-міжнародник, громадянин Болгарії Венцислав Георгієв ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ. Як сказав УНІАН голова Громадської ради України Валентин ХАЛЕЦЬКИЙ, Собор болгар України пов'язує зникнення журналіста з його професійною діяльністю, оскільки він тривалий час займався правозахистом своїх колег та відстоюванням їх права на свободу слова в Україні. Досі місцезнаходження та стан здоров'я журналіста невідомі. Собор болгар України у заяві, текст якої передано агентству УНІАН, звертається до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури та правоохоронних органів з вимогою негайного розшуку журналіста. Крім того, Собор болгар України просить Посольство Республіки Болгарія вжити заходів на міждержавному рівні щодо оперативного з'ясування долі Венцислава Георгієва ВІДІНСЬКІ-РАЙЛЕСКУ. Собор болгар України вимагає від правоохоронців не допустити фізичного знищення журналіста, як це сталося з Георгієм Гонгадзе, а також звертається до українських журналістів з проханням задіяти усі можливості щодо неупередженого розшуку їх колеги і розслідування цієї справи.

UNIAN
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
611
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду