Центр протидії дезінформації оголосив конкурс на звання «Пропагандист року»

Центр протидії дезінформації оголосив конкурс на звання «Пропагандист року»

26 Грудня 2023
898
26 Грудня 2023
13:16

Центр протидії дезінформації оголосив конкурс на звання «Пропагандист року»

898
ЦПД визначатиме переможця за результатами опитування у своєму телеграм-каналі, в якому пропонує своїм читачам обрати «улюбленця» серед восьми претендентів.
Центр протидії дезінформації оголосив конкурс на звання «Пропагандист року»
Центр протидії дезінформації оголосив конкурс на звання «Пропагандист року»

Центр протидії дезінформації при РНБО оголосив про початок визначення переможців премії «Гойдааа року!». Як і торік, її присуджуватимуть за вагомий внесок у програш інформаційної війни РФ проти України. 

«Минає ще один складний 2023 рік. Окрім того, що країна-терорист продовжує свою військову агресію проти України, інформаційні терористи країни “404” також не спали та продовжили розповсюджувати свою брехню не тільки на території України, але й на весь світ. І незважаючи на всю потужність російської пропагандистської машини, війну за розуми всього цивілізованого світу вони з тріском програли», — йдеться у повідомленні ЦПД.

Виходячи з цього, Центр вирішив продовжити започатковану ним у 2022 році щорічну премію за вагомий внесок у програш інформаційної війни РФ проти України «Гойдааа року!». І оголосив про початок голосування у номінації «Пропагандист року».

До списку номінантів увійшли:

  1. Володимир Соловйов.
  2. Дмитро Медведєв.
  3. Анатолій Шарій.
  4. Патріарх Кирило (Гундяєв).
  5. Григорій Азарьонок.
  6. Олександр Дугін.
  7. Микола Патрушев.
  8. Олександр Сладков.

Обрати «улюбленця» можна в період з 25 до 30 грудня 2023 року. 

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що Центр протидії дезінформації спрогнозував фейки, які найближчим часом поширюватиме кремлівська пропаганда.

Також Центр протидії дезінформації повідомляв про збільшення кількості фейкових телеграм-каналів, які маскуються під канали українських військових підрозділів.

Крім того, в листопаді цього року ворожі телеграм-канали скоординовано поширювали відеозвернення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, створені за допомогою технології дипфейк. У цих відео Залужний нібито закликав населення України вийти на площі своїх міст, а військових — не виконувати «злочинні накази» влади.

Читайте також: 

Фото: ЦПД

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
898
Читайте також
10.11.2023 09:33
Георгій Почепцов, «Академія української преси»
452
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду