Болгарське національне радіо зняло з трансляції інтерв'ю з російським послом

Болгарське національне радіо зняло з трансляції інтерв'ю з російським послом

16 Грудня 2023
822
16 Грудня 2023
16:22

Болгарське національне радіо зняло з трансляції інтерв'ю з російським послом

822
Напередодні посольство України в Болгарії висловило обурення через анонс інтерв’ю з Елеонорою Митрофановою в програмі Петара Волгіна «Політично некоректно». Представництво зауважило, що надання можливості офіційній особі Росії виступити і вести пропаганду є грубим порушенням професійних і моральних стандартів журналістики.
Болгарське національне радіо зняло з трансляції інтерв'ю з російським послом
Болгарське національне радіо зняло з трансляції інтерв'ю з російським послом

Болгарське національне радіо (БНР) зупинило трансляцію інтерв'ю з посолкою Росії в Болгарії Елеонорою Митрофановою. Про це повідомив ведучий програми «Політично некоректно» Петар Волгін, а також прокоментував в етері цього ж проєкту гендиректор мовника Мілен Мітєв, передає «Європейська правда».

За його словами, проти участі Митрофанової в етері радіо виступив керівник фракції «Рух за права і свободи» болгарського парламенту Делян Пеєвський.

Генеральний директор Болгарського національного радіо Мілен Мітєв сказав, що на БНР існує як свобода слова, доказом чого є сам факт існування програми «Політично некоректно», так і редакційні стандарти, за дотриманням яких стежить Програмна рада.

«Інтерв'ю (з Митрофановою. — Ред.) було записане заздалегідь, і сьогодні Програмна рада Болгарського національного радіо 15 голосами за і одним, що утримався, вирішила не транслювати його в ефірі через недотримання журналістських стандартів», — розповів він.

Мітєв висловив «наївне сподівання», що таке рішення не сприйматимуть як цензуру: «Це нормально, що будь-який матеріал, створений за допомогою ресурсів Національного радіо, є власністю БНР, і БНР вирішує, що з ним робити. Будь-яке рішення може бути оголошене залежно від ситуації».

15 грудня посольство України в Болгарії висловило обурення через анонс інтерв’ю з Митрофановою в програмі Волгіна на БНР. Відомство зауважило, що надання можливості офіційній особі Росії виступити і вести пропаганду є грубим порушенням професійних і моральних стандартів журналістики.

«Участь представника держави-агресора в ефірі національного ЗМІ — це не дискусія чи обмін думками, а неприхована підтримка кремлівського режиму», — йдеться в заяві посольства.

За словами дипломатів, Петар Волгін також запросив для участі в програмі представників українського посольства, але вони відмовили, оскільки програма «роками підтримує наративи російської агресії та гібридної війни», а запрошення є спробою «замаскувати гібридну діяльність ведучого, дезінформацію та підміну цінностей, використовуючи для цього незалежність ЗМІ та свободу слова».

Посольство звернулося до парламенту та інших інституцій Болгарії, щоби привернути увагу до ситуації.

Торік колишній прем'єр Болгарії Кирил Петков звинувачував Елеонору Митрофанову в підкупі болгарських депутатів і веденні підривної діяльності проти країни.

Нагадаємо, в листопаді міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев заявив, що постійний страх війни, присутній у громадян Болгарії, значною мірою підживлюється російською дезінформацією і впливає на боєздатність армії.

Раніше, під часу візиту до України, болгарський міністр оборони визнав потужний вплив російської пропаганди на Болгарію. Він сказав, що в інформаційному просторі країни вживають заходів для зменшення впливу російської пропаганди, проте наразі Болгарія не має розвиненого концепту боротьби з пропагандою РФ, що є проблемою.

На світлині — посолка Росії в Болгарії Елеонора Митрофанова

Фото: BGNES

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
822
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду