Телеведуча Оксана Соколова закликала притягнути Олексія Арестовича до відповідальності через його заяву про ракетний удар по Дніпру

Телеведуча Оксана Соколова закликала притягнути Олексія Арестовича до відповідальності через його заяву про ракетний удар по Дніпру

15 Січня 2023
7042
15 Січня 2023
14:37

Телеведуча Оксана Соколова закликала притягнути Олексія Арестовича до відповідальності через його заяву про ракетний удар по Дніпру

7042
«Арестович має бути покараний тими, хто його випестив і взяв у радники», вважає телеведуча та шефредакторка програми «Факти тижня» на ICTV.
Телеведуча Оксана Соколова закликала притягнути Олексія Арестовича до відповідальності через його заяву про ракетний удар по Дніпру
Телеведуча Оксана Соколова закликала притягнути Олексія Арестовича до відповідальності через його заяву про ракетний удар по Дніпру

За свою заяву про ракетний удар по Дніпру Олексій Арестович, радник голови Офіса президента, «має бути покараний. Як злочинець, що наніс Україні потужний удар. На інформаційному фронті. У страшенно складний час». Таку думку висловила на своїй сторінці у фейсбуку Оксана Соколова, телеведуча та шефредакторка програми «Факти тижня» на ICTV. 

У коментарі «Детектору медіа» Оксана Соколова підтвердила автентичність допису. Та ще раз наголосила, що Олексій Арестович допоміг Росії в інформаційній війні проти України. Як написала медійниця на своїй сторінці у фейсбуку, покарати Арестовича повинні ті, «хто його випестив і взяв у радники». 

«Детектор медіа» звернувся за коментарями до Офісу президента України та Олексія Арестовича особисто. 

Нагадаємо, 14 січня Росія завдала масштабної ракетної атаки по Україні. Одна з ракет влучила в багатоповерховий житловий будинок у Дніпрі. Станом на ранок 15 січня відомо про 23 загиблих та 72 поранені людини. 

Олексій Арестович під час інтерв’ю з Марком Фейгіним ввечері 14 січня заявив, що російську ракету, яка влучила в будинок, насправді збили українські військові. Внаслідок цього вона впала на під’їзд: «Ее сбили. Она упала на подъезд. Но как бы она взорвалась, когда упала. Кроме того, там проблема с едким дымом. Это верный признак Х-22, потому что он заправляется крайне токсичным топливом. И это, судя по всему, тут еще разбираться и разбираться, но можно предположить, что оно стало еще и дополнительным элементом поражения. Токсичное топливо»

Вночі 15 січня командувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-лейтенант Микола Олещук, якого цитує сторінка командування Повітряних сил на фейсбуку, заявив про те, що жодна ракета Х-22 ще не була збита засобами протиповітряної оборони. З початку повномасштабної війни Росія запустила їх понад 200 штук, але Україна «не має вогневих засобів, здатних збивати даний тип ракет». При цьому, за словами генерал-лейтенанта, немає жодних сумнівів, що ракета саме цього типу влучила в будинок у Дніпрі: «Радіолокаційними засобами виявлено приблизне місце запуску, висота, швидкість польоту».  

Наразі Олексій Арестович двічі прокоментував на своїй сторінці у фейсбуку ситуацію та подальше суспільне обурення у відповідь на його слова в ефірі ютуб-каналу Фейгіна.

14 січня радник Офісу президента закликав читачів «бути розумнішими». Мовляв, ніхто не звинуватить у ситуації Україну: «Вина РФ однозначна и не может быть ни размыта,  ни ослаблена. Все прекрасно понимают - не было бы российского удара, не было бы трагедии - в не зависимости от конкретного механизма ее наступления». Також Арестович стверджує, що не буде жодної реакції світових медіа «проти України». А реакція російських медіа не повинна хвилювати українців.

15 січня радник Офісу президента детальніше роз’яснив свою позицію у фейсбуку. Він заявив, що на момент ефіру був втомлений, адже йому буцімто доводиться обробляти дуже багато інформації. Та розповів, звідки дізнався про начебто збиття ракети: «Мой товарищ, бывший ПВОшник, шёл по улице в момент попадания. Он мне сказал, что на 100% слышал два взрыва и опознал, первый как работу ПВО. До сих пор он не ошибался. И был уверен, что ракету сбили».

За словами Арестовича, його меседж мав би звучати так: «Есть версия, что сбила ракета ПВО. Есть такие-то признаки в ее пользу. Есть другая версия - прямое попадание в дом». Але у прямому ефірі Арестович та Фейгін начебто відволіклися й почали говорити про інші речі. При цьому радник Офісу президента переконує: «Если бы я был хоть чуть-чуть в форме, то вытянул бы линию».

Детальніше про Олексія Арестовича, його рівень експертизи та попередні заяви читайте в матеріалі Від російських серіалів до українських окопів. Хто такий Олексій Арестович

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7042
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олексій.
465 дн. тому
Як х22 могли збити???Це не Калібр який насилу повзе 800км за год і до того ж летить над землею,а швидкість х22 4тис км за годину і ракета може падати по балистичній траєкторії.
Ігор
466 дн. тому
Який хейт почався. Як з емнесті інтернешнл. Щоб нічого не затьмарювало переможну ходу Зе-Ассада. Йдуть таки важкі бої, але ми не бачимо поховань загиблих. Щоб у малоправославних засліплених раптом не виникало сумнівів щодо величі вождя, загиблих ховають таємно. Як терористів. Навіть на Росії, навіть злочинців Пригожина в останнє проводжають відкрито. Нікого з засліплених пропагандою такий стан речей в нас не засмучує, навіть військових.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду