У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

15 Листопада 2023
473
15 Листопада 2023
13:31

У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

473
У жовтні активісти накрили монумент «демаскувальною» сіткою, закликаючи в такий спосіб київську владу демонтувати пам’ятник.
У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну
У Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну

Сьогодні в Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну на Берестейському проспекті. Про це написало Суспільне з посиланням на повідомлення у фейсбуці депутата Київської міської ради Дмитра Білоцерковця.

«Лише під кінець другого року війни до Кабміну дійшло, що Пушкін не є частиною української культури, і чиновники погодили ініціативу Києва про знесення цього пам’ятника. І на тому дякуємо. Зносимо!» — написав депутат.

Раніше «Детектор медіа» писав, що представники благодійного фонду «Солом’янські котики» закликали «демаскувати» ворожу культуру. Вони опублікували 24 жовтня в соцмережах фото пам’ятника російському поету Олександру Пушкіну в київському парку імені Івана Багряного (колишній парк Пушкіна), вкритого «демаскувальною» сіткою.

Нагадаємо, нещодавно в КМДА погодили перелік із 56 об’єктів, які пов'язані з СРСР і Росією та будуть усунуті з публічного простору столиці.

10 листопада уряд прийняв постанову про вилучення з Держреєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам.

У липні цього року в Полтаві демонтували пам’ятники радянським генералам Миколі Ватутіну, Олексію Зигіну та поету Олександру Пушкіну.

У березні 2022-го Київський музей Олександра Пушкіна (філія Музею історії міста Києва) оголосив, що припиняє своє існування під цією назвою. Робочою назвою музею було затверджено «Музей побуту Києва першої половини ХІХ століття».

Читайте також:

Фото: Катерина Пєшко / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
473
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду